Töötaja võitles VKG-lt välja tasu riietumisele ja pesemisele kulunud aja eest

Copy
VKGs vaidlesid tööandja ja töövõtja selle üle, kas tööks vajalikule riietumisele kulunud aeg on tööaeg. See kohtulahend võib puudutada väga paljusid töötajaid üle riigi.
VKGs vaidlesid tööandja ja töövõtja selle üle, kas tööks vajalikule riietumisele kulunud aeg on tööaeg. See kohtulahend võib puudutada väga paljusid töötajaid üle riigi. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Riigikohus leidis, et ametlikust tööajast väljaspool riietumisele ja pesemisele kulunud aeg tuleb arvestada ületunnitööks, mille eest on ette nähtud lisatasu, kui üle 20 aasta VKGs töötanud lukksepp kohtus seda nõudis. Kas selle eest tuleb aga tasuda rahas või täiendava vaba ajaga, peab välja nuputama ringkonnakohus, kellele kõrgem kohus selle juhtumi lahendamiseks tagasi saatis.

22. aastat VKGs töötanud lukksepp pöördus kohtusse pärast seda, kui tööinspektsioon lükkas tagasi tema avalduse mõista tema kasuks välja aastatel 2019-2022 ligi 2700 euro suurune töötasu aja eest, mil ta hommikul ja õhtul riideid vahetas ning pesemas käis.

Maakohus andis õiguse tööandjale

Tagasi üles