Virumaal on narkojoobes tabatud autojuhtide arv enam kui viis korda kasvanud

Copy
Jõhvi jaoskonna juht Andreas Kliimant märkis, et narkojoobes autojuhi väljaselgitamiseks peab patrullil alustuseks olema hea vaist ja täpne silm detailidele.
Jõhvi jaoskonna juht Andreas Kliimant märkis, et narkojoobes autojuhi väljaselgitamiseks peab patrullil alustuseks olema hea vaist ja täpne silm detailidele. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kui varem on Ida- ja Lääne-Virumaal tabatud narkojoobes autojuhtide arv jäänud aasta kohta paarikümne kanti, siis selle aasta sügiseks on neid tabatud juba üle saja.

Statistilist kasvu selgitab ühelt poolt asjaolu, et politsei on Virumaal üleüldiselt narkootikumidega kaasnevate kahjude ennetamise, sealhulgas narkojoobes sõidukijuhtide tabamise terava pilgu alla võtnud. Joobes juhtide tabamisele suunatakse senisest rohkem politsei ressursse ning ametnikele on läbi viidud ka sellesisulisi koolitusi, teatas Ida prefektuur.

Teisalt tehti tänavu koostöös kohalike haiglatega pingutusi, et seni keskmiselt paaritunnine protseduur narkojoobe kahtlusega autojuhi terviseseisundi kirjeldamisel saaks kordi kiiremini läbi viidud. Nii jääb politseile rohkem aega tööks tänavatel. Tulemused on kõnekad: Virumaal on tänavu sügiseks tabatud juba 111 narkojoobe kahtlusega autojuhti, kelle suhtes on alustatud kriminaalmenetlust.

Tagasi üles