Rohelised tulevad Ida-Virumaal välja täispika nimekirjaga

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonna Eestimaa Rohelised esinumber Ida-Virumaa valimisringkonnas on Timur Sagitov.
Erakonna Eestimaa Rohelised esinumber Ida-Virumaa valimisringkonnas on Timur Sagitov. Foto: Erakogu

Erakond Eestimaa Rohelised paneb riigikogu valimistel täispika nimekirja välja ka Ida-Virumaal, kus neli aastat tagasi oli neil vaid kaks kandidaati.  

Nimekirja esinumber on Ida-Virumaal Jõhvis sündinud, kuid hiljem perega Kundasse kolinud ja nüüd Tallinnas elav 29aastane insener Timur Sagitov, kes kuulub ka erakonna juhatusse.

"Mu vanaema elab Jõhvis, käin siin kandis üsna tihti," on ta öelnud Põhjarannikule.

Sagitov on varem osalenud valimistel vaid ühe korra - 2017. aastal kandideeris ta Tallinna volikogusse. Ta sai 64 häält ega osutunud valituks.

Nimekirjas kolmas olev Roman Mutonen oli erakonna Eestimaa Rohelised ainus kandidaat 2017. aasta kohalikel valimistel Kohtla-Järvel. Tema tulemus oli 48 häält.

2015. aasta riigikogu valimistel sai roheliste nimekiri, mis koosnes vaid kahest kandidaadist, Aleksander Pototskist ja Allan Selinist, Ida-Virumaal täpselt 100 häält, mis oli 0,3 protsenti hääletanute arvust.

Erakonna Eestimaa Rohelised kandidaatide nimekiri Ida-Virumaa ringkonnas

1. Timur Sagitov

2. Olga Gudkova

3. Roman Mutonen

4. Eleonora Loginova

5. Aleksei Nehoroškin

6. Anette-Marlen Ott

7. Darja Vorontsova

8. Leonid Mironov

9. Märt Põder

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles