Postimees küsib seoses Kohtla-Järve kooliga: "Miks me ei mürista?" (3)

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas Keskerakonna ühes kindlamas tugipunktis - Kohtla-Järve linnavalitsuses.
Jüri Ratas Keskerakonna ühes kindlamas tugipunktis - Kohtla-Järve linnavalitsuses. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Esmaspäeval ilmunud Postimees leiab juhtkirjas, et keskerakondlastelt Mailis Repsilt ja Jüri Rataselt tuleb järelejätmatult ja väga täpselt aru pärida, mis mängu nad Ida-Virumaal ja Kohtla-Järve riigigümnaasiumiga seoses mängivad. 

"See ei ole mingi pisike kohaliku tähtsusega vägikaikavedu, vaid väga põhimõtteline küsimus, kuidas meil Eestis asjad käivad ja kuidas ning mis põhjustel praegune keskerakondlaste juhitud valitsus oma otsuseid langetab. Juba ainuüksi asjaolu, et Ida-Viru 27 000 eestlast tunnevad ennast oma maakonna kooliasjades ka haridusministeeriumi poolt kõrvalejäetuna, peaks kõik häirekellad helisema panema," tõdeb Eesti mõjukaim päevaleht. 

Esmaspäevane Postimees avaldab ka laupäevases Põhjarannikus ilmunud tegevtoimetaja Erik Kalda arvamusloo "Eesti taandumine" ja soovitab seda lugeda. 

 
Juhtkirjas tsiteeritakse ka Ida-Virumaalt pärit ERRi ajakirjanikku Anvar Samostit pühapäeval Vikeraadios eetris olnud raadiosaatest "Samost ja Sildam": «Kui vaadata, kuidas läbi aastate Kohtla-Järve korruptiivne linnavalitsus on seda eesti kooli igal moel kiusanud, nagu vähegi on osanud – küll on vahetatud arusaamatutel põhjustel direktoreid, küll on tegemata jäetud remondid – see kõik on üle elatud. Aga nüüd, riigi otsusega, kaob see eestikeelne kool linnast ära.»
 

Postimees tõdeb, et Põhjarannik on kohaliku lehena sündmustel kõige täpsemalt silma peal hoidnud, olnud kui kanaarilind kaevanduses. "Nad ei ole enam üksi. Müristada on aga ses asjas vaja üle Eesti muuhulgas selle pärast, et aru saada, kes, kuidas ja miks tõmbavad niite keskerakondlasest peaministri ja haridusministri taga." 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles