Kohtla-Järvel toimub esimene heategevuslaat

Irina Kiviselg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nana Badaljan loodab väga, et esimene kogemus annab loodetud tulemuse ning tulevikus saab kevadisest heategevuslaadast ilus traditsioon.
Nana Badaljan loodab väga, et esimene kogemus annab loodetud tulemuse ning tulevikus saab kevadisest heategevuslaadast ilus traditsioon. Foto: Erakogu

Slaavi põhikool ja lastefond Elan korraldavad 27. aprillil heategevuslaada, mille põhieesmärk on koguda vajalik summa ühele Kohtla-Järve tervisepuudega lapsele spetsiaalse voodi soetamiseks.

Ligi kaks aastat tagasi Eestis asutatud heategevusfondi Elan juhib Kohtla-Järvel üles kasvanud Nana Badaljan. Tema sõnul saavad kõik nende fondi heategevusaktsioonid enamasti alguse soovist abi vajavaid lapsi aidata.

"Ehkki heategevuskultuur on meie linnas alles kujunemisjärgus, näeme me, et meie ideed leiavad elanike toetust ja mõistmist," rõhutas Badaljan. "Kuidas laada korraldamise idee sündis? Käes on kevad ning paljudele on see uuenemise ja uuenduste aeg. Sageli leiavad inimesed kappe koristades kvaliteetseid ja korralikke rõivaid, mis on endiselt moes, kuid mida nad ise enam kanda ei taha. Nii otsustasimegi koguda slaavi kooli juures olevale platsile kokku kõik need, kes tahavad midagi mittetarvilikku maha müüa, ning need, kes soovivad endale midagi uut või erilist osta. Teiste linnade kogemusest tean, et säärased aktsioonid on väga tõhusad ning võimaldavad mõne tunniga lapse abistamiseks kenakese summa kokku saada. Peale selle on see veel üks võimalus juhtida inimeste tähelepanu probleemile, millega me aktiivselt tegeleme, ning võita nende toetus ka tulevikuks."

Ambitsioonikas eesmärk

Varasemate heategevusürituste ja -aktsioonide kogemusele tuginedes on korraldajad seadnud ambitsioonika eesmärgi: saada kokku vajalik summa ühele Kohtla-Järve puudega lapsele spetsiaalse voodi soetamiseks.

Nana Badaljani sõnul toetas seda ideed meeleldi ka slaavi põhikooli juhtkond eesotsas direktor Svetlana Vladimirovaga. "Koolil on oma toredad traditsioonid ning me loodame, et heategevuslaadast saab meie ühine iga-aastane üritus, millest lõpptulemusena kasvab välja midagi mastaapsemat ja traditsioonilist," loodab ta.

Badaljan rõhutas, et müügiks võib peale riiete tuua ka jalatseid, kotte, aksessuaare, ehteid, pudukaupa, käsitööd, raamatuid jpm. Müüdav kaup peab olema kindlasti puhas või uus ning korduvkasutuseks kõlblik. "Meie aga püüame teha kõik selleks, et see laat meie müüjatele, ostjatele ja ka lihtsalt uudishimulikele külalistele kauaks meelde jääks," sõnas ta.

Müüjad peavad registreeruma

Laadal müüjana osalemiseks tuleb end enne kirja panna telefonil 5667 7713 või 5370 9503 või e-posti aadressil lastefondelan@gmail.com. Müüjatele on osalustasu 5 eurot, kõigile teistele on sissepääs müügiplatsile tasuta. Kogu registreerimisest saadav tulu läheb heategevuseks, müüjate teenitud raha jääb neile endile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles