Narva tegelik juht Aleksei Voronov võeti kaheks kuuks vahi alla (1)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Voronovi peetakse Narva linna juhtimise kõige mõjukamaks isikuks.
Aleksei Voronovi peetakse Narva linna juhtimise kõige mõjukamaks isikuks. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Viru maakohus võttis kolmapäeva õhtul kuni kaheks kuuks vahi alla linna vee-ettevõtte Narva Vesi tegevjuhi ning Narva linna valitsemise juhtfiguuri Aleksei Voronovi. Ühe ettevõtja suhtes teeb kohus otsuse neljapäeval.

Narva linnavolikogus võimul oleva fraktsiooni Kodulinn Narva liidrit Aleksei Voronovi on alust kahtlustada riigihangete teostamise nõuete rikkumises menetluses osalejale eelise andmise eesmärgil ning altkäemaksu saamises ja küsimises korduvalt ning suures ulatuses, teatas prokuratuur teisipäeval, pärast seda, kui keskkriminaalpolitsei oli lisaks Voronovile kinni pidanud veel kuus kahtlustatavat.

"Oma ametiseisundit kasutades lõi ASi Narva Vesi juhatuse liige A. Voronov oma tuttavatele eelisolukorra teiste hankes osalejatega võrreldes. Ta kohandas hanketingimusi oma soosikutele sobivaks, võimaldas hanke käigus muuta pakkumisi, kindlustades seeläbi tuttavatele hankevõidud. Linnavolikogu liikmena aitas Voronov kaasa Narva linnavalitsusest ehitusloa saamisele ja hankeprojektide kinnitamisele. Vastutasuna sai ta altkäemaksu ligi 60 000 eurot," teatas prokuratuur. Kui Voronovile esitatud kahtlustus kohtus tõendamist leiab, võib teda süüdimõistmise korral oodata kuni kümneaastane vangistus. 

Prokuratuur esitas kriminaalmenetluse raames kahtlustused kokku kaheksale inimesele, eile õhtul peeti kinni ka Narva linnavolikogu liige ja ASi Narva Vesi nõukogu esimees Vladimir Mižui, kes oli aastatel 1985-1993 Narva linnapea.

71aastast Mižuid on prokuratuuri teatel alust kahtlustada altkäemaksu võtmises vastutasuna selle eest, et ta ametiisikuna tunnistas hanke raames tehtud tööd kvaliteetseks ning kinnitas tehtud tööde vastuvõtmise.

Mižui võimaliku vahi alla võtmise osas teeb prokuratuur otsuse ilmselt lähiajal. Neljapäeval peaks kohus teatavaks tegema oma otsuse altkäemaksu andmises kahtlustatava ettevõtja osas, kelle vahistamist prokuratuur samuti taotleb. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles