Jõhvi vallavalitsus peatas pargi servas ebaseadusliku ehitustegevuse

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustegevus pargi serva rajatava kaubandus- ja vabaajakeskuse platsil peatatakse, kuni pargi valitseja pole selleks luba andnud.
Ehitustegevus pargi serva rajatava kaubandus- ja vabaajakeskuse platsil peatatakse, kuni pargi valitseja pole selleks luba andnud. Foto: Peeter Lilleväli

Jõhvi vallavalitsus tunnistas eile erakorralisel istungil OÜ-le Jõhvi Pargi Arendus väljastatud ehitusloa kehtetuks, kuna see oli kooskõlastamata keskkonnaameti Viru regiooniga.

Jõhvi vallavalitsuse palgaline liige Märt Marits, kes selle loa kinnisvaraarendajale veetorustiku ehitamiseks 10. märtsil väljastas, tunnistas eksimust. "See oli asjaolude kokkulangemine, mille tagajärjel tekkis viga, mis tuleb parandada," ütles ta.

Ehitustegevus pargi servas peatatakse, kuni keskkonnaameti Viru regioon kui riikliku kaitse all oleva Jõhvi pargi valitseja pole selleks luba andnud.

Põhjarannik avaldas kolmapäeval materjali "Jõhvi vallavalitsus näitas rohelist tuld keskkonnaametiga kooskõlastamata ehitustegevusele", kus avalikustati, et kinnisvaraarendajale, OÜ Jõhvi Pargi Arendus juhatuse liikmele Allan Männile väljastatud ehitusluba on ebaseaduslik, nagu ka tema korraldusel tehtud raie riikliku looduskaitse all olevatel maaüksustel.

Keskkonnaamet edastas pärast paikvaatlust keskkonnainspektsioonile väärteoteate, mida hakati menetlema.

Jõhvi vallavalitsuse liige Märt Marits väljastas keskkonnaametiga kooskõlastamata ning detailplaneeringuga vastuolus olevale projektile ehitusloa pärast seda, kui valla ehitusspetsialist Aleksei Železnjak ja vallavara spetsialist Jevgeni Fedorenko olid keeldunud seda tegemast. (PR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles