Narva-Jõesuu hotellid loodavad rubla tugevnemisele

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spaahotell Noorus tahab tänavu rannaelu mitmekesistada erisuguste meelelahutus- ja spordiüritustega. Hotelli töötajate sõnul on rand suvel Narva-Jõesuu hotellide peamine ressurss. Ent takistuseks on saanud oma plaanide kooskõlastamine kohaliku omavalitsusega. Praegu aga on rand koht, kus võib kusagile kiirustamata ringi jalutada või − nagu pildiltki näha − möödunud hooajal liiva tallatud metallist väärisesemeid otsida.
Spaahotell Noorus tahab tänavu rannaelu mitmekesistada erisuguste meelelahutus- ja spordiüritustega. Hotelli töötajate sõnul on rand suvel Narva-Jõesuu hotellide peamine ressurss. Ent takistuseks on saanud oma plaanide kooskõlastamine kohaliku omavalitsusega. Praegu aga on rand koht, kus võib kusagile kiirustamata ringi jalutada või − nagu pildiltki näha − möödunud hooajal liiva tallatud metallist väärisesemeid otsida. Foto: Ilja Smirnov

Kuurortlinnas Narva-Jõesuus valmistutakse suvitushooajaks. Sealsed hotellid loodavad, et rubla tugevneb ja Vene turistide hulk kasvab.

Narva-Jõesuu suvitushooaeg avatakse ametlikult 31. mail Narva-Jõesuu sanatooriumi juures. Sealsamas tähistatakse samal ajal ka lastekaitsepäeva: kavas on lõbusad mängud ja mitmesugused muud meelelahutused.

Palju üritusi

Narva-Jõesuu linnavalitsuse kultuurispetsialist Jevgeni Timoštšuk ütles, et linnal on kavas läbi viia nii traditsioonilised üritused − kalurite päev (12. juulil) ja linnapäev (8. augustil) − kui ka korraldada mitmeid uusi ettevõtmisi.

"Need toimuvad Päikese pargis, meie uuel promenaadil. Kavas on kolm muusika- ja kaks luuleõhtut: 2. juulil esineb kreeka muusika ansambel Zorbas, 9. juulil astub üles külaline Peterburist, luuletaja Mihhail Dragunov, 16. juulil annab kontserdi trio Romanss, 23. juulil esineb vene draamateatri näitleja Sergei Tšerkassov ja 30. juulil astub üles Tanja Mihhailova koos Aseri orkestriga. Kõikide ürituste algus on kell kaheksa õhtul ja kõik nad kestavad umbes tund aega. Kui peaks vihma valama, siis viiakse toimumispaik üle Narva-Jõesuu sanatooriumisse," rääkis Timoštšuk.

Ta sõnas, et Vene turistide vähenemine linna ei rõõmusta, ja seda mitte ainult sellepärast, et kohalike ettevõtete tulu selle tõttu kahaneb. "See mõjutab ka info levikut, sest pole ju saladus, et kõige paremat reklaami teevad kliendid ise: käisin ära ja soovitan ka sõpradele."

Lootus tugevnevale rublale

Möödunud aastal ehitatud spaahotell Noorus venemaalaste hulga vähenemist ei karda. Hotelli müügi- ja turundusdirektor Mihhail Duzenko märkis broneeringutest rääkides, et "venemaalased on ärkamas", sest rubla kurss dollarisse tasapisi kasvab. Neil päevil toimuvad Peterburis ja Moskvas kõikvõimalikud turundusüritused, millest võtavad osa ka meie turismiettevõtete esindajad.

"Ei usu, et hooaeg ebaõnnestub," on Duzenko veendunud.

Meresuu spaahotelli vanemmüügijuhi Sergei Jegorovtsevi sõnul jagatakse suvitushooaeg neil tavaliselt kaheks: juunikuuks ning igas mõttes palju kuumemateks juuliks ja augustiks. Sellele vastavalt kasvavad suvel ka majutuse hinnad. Traditsiooniliselt hästi lähevad numbritoad ka nõndanimetatud maipühade ajal, aprill aga on hotelli täitumuse koha pealt alati nõrk.

"Meie esialgu erilist kasvu ei näe," märkis Jegorovtsev, julgemata ennustada, milline eelolev hooaeg tulla võiks. "Ent kui rubla [rubla kurss dollarisse − toim.] kauem vastu peab, siis kahtlemata mõjub see Vene turistidele soodsalt."

Ootavad head ilma ja võimude toetust

Mihhail Duzenko kurtis, et nende plaani avada mererannas stiilne suvekohvik, rajada spordiplats ja muud atraktsioonid ning viia rannas läbi nii suuri kontserte kui ka väiksemaid üritusi ähvardab nurjumisoht.

"Vestlesime linnavalitsusega pikalt ning kõik oli justkui hästi, kuid siis äkki sattusime silmitsi raskustega ning nüüd me ei tea, mida selle projektiga teha, kuna meil ei õnnestu kooskõlastusi saada," rääkis ta.

Tema sõnul ei ole esialgu selge, milles probleem seisneb − kas keskkonnanõuetes või mingites linnavalitusesisestes erimeelsustes. "Praegu ootame ametlikku kirjalikku vastust, suuliselt aga juba öeldi meile, et see [suvekohvik] ei õnnestu."

"Rand on suvel Narva-Jõesuu hotellide peamine ressurss ning sinna tulebki kliente meelitada," arutles Mihhail Duzenko. "Me tahtsime osa rannast rendile võtta − selle eest hoolitseda ja seda koristada −, sest kliente ei huvita, kellele see territoorium juriidiliselt kuulub, tema näeb vaid seda, et rand asub Nooruse lähedal ja tähendab talle see kuulubki. Ja kui rannas on must, siis tähendab see seda, et Noorus ei ole seda korda teinud. Mitte keegi ei hakka uurima, mis kuulub linnale ja mis mitte..."

Möödunud aastatel pakkus rannas pidevalt oma teenuseid ka Meresuu spaahotell, ent tänavu ei osatud seal selle kohta midagi konkreetset öelda. Sergei Jegorovtsevi sõnul tuleb kõigepealt vaadata, milline saab olema ilm. "Umbes mai lõpus ja juuni alguses saab kõik täpsemalt selgeks − ettevalmistus hooajaks jätkub."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles