Vaivara vallavanemaks valiti Veikko Luhalaid

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhjarannik

Vaivara vallavolikogu valis eile 11 poolthäälega uueks vallavanemaks Veikko Luhalaiu.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna poolt ainsa kandidaadina vallavanemaks esitatud senine volikogu esimees Veikko Luhalaid (pildil) pälvis kõigi volikogu liikmete poolthääle.

"See oli mulle üllatus, olin arvestanud heal juhul üheksa poolthäälega," ütles Luhalaid.

Luhalaid lubas vallavanemana panna rõhku suhtekorraldusele.

"Jube lihtne on sellesse ametisse asuda, kui ei pea hakkama loominguliselt mõtlema, kuhu investeerida - raha lihtsalt ei ole, sest kõik on läinud koolimaja ehitusele. Keerulisem on inimestele selgitada, miks teatud asju teha ei saa, sest raha ei ole," muigas ta.

Vajaduse uus vallavanem valida tingis senise vallavanema Heiki Lutsu tagasiastumine. Luts oli vallavanem alates 2012. aasta aprillist, kui ta volikogu esimehena vallavanema ametis olnud Veikko Luhalaiuga kohad vahetas.

Volikogu kinnitas kuueliikmelise vallavalitsuse, mille koosseisus jätkavad seni seda tööd teinud inimesed. Vallavanema palk on sama, mis eelmisel vallavanemal - 2300 eurot kuus.

Volikogu järgmine istung toimub tuleval kolmapäeval, siis valitakse volikogu esimees ja seoses uue liikme tulekuga volikogusse vaadatakse üle ka komisjonide koosseisud.

Veikko Luhalaiu asemel peaks volikogusse tulema Väino Tuuder, kes on aga vallavalitsuse liige ja soovib selles ametis jätkata, seega lisandub volikogusse tõenäoliselt Ilme Pilden. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles