Põhjarannik 7. mail

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuradijärve veetaseme mõõtmiseks tuli kõigepealt labidas appi võtta ja mõõdulatini ulatuvat kraavikest sedapalju süvendada, et vesi sinna sisse pääseks.
Kuradijärve veetaseme mõõtmiseks tuli kõigepealt labidas appi võtta ja mõõdulatini ulatuvat kraavikest sedapalju süvendada, et vesi sinna sisse pääseks. Foto: Peeter Lilleväli

* Loodusteadlased peavad reaalseks ohtu, et kui Kurtna järvede veetaseme alanemine jätkub, hakkab mingil ajal Vasavere veehaarde kaevudesse jõudma madalama kvaliteediga vesi ning selle puhastamine muutub järjest kallimaks. Võrreldes 2012. aasta kevadega ehk mõõtmiste algusega − täna täitub täpselt kolm aastat päevast, mil teadlased 13 järve mõõdulatid panid −, on Martiska ja Kuradijärve veetase langenud vastavalt 111 ja 128 sentimeetrit.

* Eestis rohkem kui 13 000 inimese osavõtul toimuv rahvusvaheline õppus "Siil" jõuab ka Ida-Virumaale − Kohtla, Jõhvi, Mäetaguse, Lüganuse ja Sonda valda − ja kõige suurem arv üksusi on kohal 10. mail.

* Narva hakkab kohut käima ehitajaga, kes jättis möödunud aastal lõpetamata iidse Victoria bastioni restaureerimise ning selle juurde külaliskeskuse rajamise. Praeguseks on tegemata ligikaudu pooled tööd. Uue riigihankekonkursi tulemusena on juba selgunud ehitaja, kes peab lõpetama välisseinte ladumise: seda hakkab tegema АS Riito Ehitus. Projektiraha vähesuse tõttu on edasi lükatud kurtiini fassaadi restaureerimine. Samuti on välja valitud uus töövõtja, kes hakkab tegelema projekti eesmärgi seisukohast kõige tähtsama osa − püssirohukeldri ettevalmistamisega, et paigutada sinna ajalooline ekspositisoon ja külaliskeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles