Õpetajat süüdistatakse õpilastelt raha küsimises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ia Koroljova: "Mis see siis olgu? Tuleb välja, et mida rohkem kahtesid õpetaja paneb, seda rohkem raha saab ta nende parandamise eest? Kuidas selline asi koolis üldse võimalik on?"
Ia Koroljova: "Mis see siis olgu? Tuleb välja, et mida rohkem kahtesid õpetaja paneb, seda rohkem raha saab ta nende parandamise eest? Kuidas selline asi koolis üldse võimalik on?" Foto: Peeter Lilleväli

Maleva põhikooli administratsiooni ja Kohtla-Järve linnavalitsuse poole pöördus ühe nimetatud kooli õpilase vanaema, kes oli teada saanud, et üks õpetaja võttis lisatundide ja halbade hinnete parandamise eest õpilastelt raha.

"Lapselaps lobises ükskord jutu sees välja, et viis kahtede parandamise eest õpetajale iga kord viis eurot," rääkis vanaema Ia Koroljova, kes on ka ise palju aastaid koolis töötanud. "Mis see siis olgu? Tuleb välja, et mida rohkem kahtesid õpetaja paneb, seda rohkem raha ta nende parandamise eest saab? Kuidas selline asi koolis üldse võimalik on?"

Ta meenutas, kuidas ühe Jõhvi kooli õpetaja samuti õpilastelt kord õppevahendite ostmiseks raha korjas. Kui see hiljem avalikuks tuli, lasti too õpetaja lahti, kuna säärast teguviisi käsitati ebaseadusliku äritegevusena.

Esitas lahkumisavalduse

Ia Koroljova pöördus selle küsimusega kooli juhtkonna poole. "Algul püüti mind veenda selles, et selline asi pole üldse võimalik," rääkis ta. "Hiljem kutsuti direktori kabinetti ka see õpetaja. Küsimuse peale, kas ta võttis õpilastelt raha või mitte, tunnistas ta üles, et võttis küll. Ning kirjutas minu juuresolekul omal soovil lahkumisavalduse."

Koroljova sõnul leidis see aset 10. oktoobril. "Minu meelest ei ole selliste õpetajate koht koolis ning tema vallandamine oleks teistele hoiatuseks. Ent see õpetaja töötab endiselt koolis," rääkis ta. "Tähendab, kooli juhtkonna arvates ei ole see juhtum ennekuulmatu?!"

"Info, mille Ia Koroljova meile direktori kabinetis teatavaks tegi, oli seotud möödunud õppeaastaga. Õpetaja ja õpilase ema selgitused viisid järelduseni, et põhjust õpetaja vallandamiseks ei ole, ning sellega oli see küsimus ammendatud," teatas Põhjarannikule Maleva põhikooli õppealajuhataja Tatjana Kossjuk.

Ia Koroljova teavitas juhtunust ka Kohtla-Järve abilinnapead Niina Aleksejevat. "Ta kuulas mind tähelepanelikult ära ning kinnitas, et juhtunut uuritakse," ütles Koroljova.

"Jah, ta käis möödunud reedel minu juures ning esitas süüdistuse ühe õpetaja vastu, kes väidetavalt võttis tema lapselapselt lisatundide eest viis eurot," rääkis Aleksejeva. "Rohkem kommentaare ma esialgu anda ei saa, kuna pole selle küsimusega veel tegelnud. Kõigepealt tuleb faktid üle kontrollida, kõik osapooled ära kuulata ja lastevanematega rääkida."

Aleksejeva sõnas, et tema isiklikult ei usu, et kõik oli täpselt nii, nagu rääkis vanaema. "Sellist asja, et õpetaja õpilastelt raha võtaks, ei tohi muidugi olla. Ning selliseid juhtumeid pole meie koolides kunagi ka olnud," kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles