Avinurme vallavanemaks valiti Raivo Reisenbuk

Külli Kriis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Reisenbuk.
Raivo Reisenbuk. Foto: Erakogu

Avinurme vallavolikogu valis üleeile viie kandidaadi seast vallavanemaks Lohusuu vallast pärit Rakveres elava Raivo Reisenbuki.

Avinurme vallavanema konkursile kandideeris 15 inimest. Volikoguga kohtuma tuli neist laupäeval 13, misjärel otsustati, et mõlemad volikogus esindatud erakonnad - Reformi- ja Keskerakond - ning valimisliit Koduvald esitavad kolmapäevaks oma eelistused.

Kokkuvõttes jäi sõelale viis nime, mida volikogu samal päeval erakorralisel istungil kaaluma hakkas. Valituks osutus naabervallast Lohusuust, täpsemalt Piilsi külast pärit 56aastane Rakvere mees Raivo Reisenbuk (pildil).

"Omavalitsuses pole ma varem töötanud, küll aga omavalitsuse allasutuses - olin Mõedaku spordibaasi juhataja," rääkis Reisenbuk oma varasemaist kokkupuuteist omavalitsuse tööga. "Juhikogemust on mull küll, viimased kümme aastat olen tegelenud organisatsioonide juhtimisega - TÜV Nord Eesti esinduses juhtimissüsteemide eksperdi ja audiitorina."

Mõtte Avinurme vallavanemaks kandideerida pani talle pähe Postimehest loetud konkursikuulutus.

"Kolm nädalat tagasi polnud mul veel mõtteski omavalitsusse tööle minna," tunnistas ta, et üldiselt oli põhjalikum muudatus kavas küll. "See kuulutus andis mõttele lihtsalt uue ja ootamatu suuna. Kuna see pole mu elus esimene kardinaalne muutus, siis erilist hirmu tuleviku ees küll ei ole. Avinurmes on tublid inimesed ja elu areneb."

Oma elukohaks ütles Reisenbuk nii Rakvere kui Piilsi isatalu. "Piilsist on Avinurme alla kümne kilomeetri, Rakverest küll rohkem, aga ikkagi poole vähem kui Tallinna, kuhu ma viimased kümme aastat tööle olen sõitnud," pole tal plaanis kohapeale üle kolida.

Avinurme vallavolikogu esimees Aivar Saarela ütles, et Raivo Reisenbuki nimi esines kõigis kolmes volikogule esitatud nimekirjas.

"Valiku tegemine ei olnud kerge - aga tõsise vallavanema leidmine ongi raske ülesanne," tõdes ta. "Meeldiv üllatus oli, et kõik, kes kandideerisid, olid tõsiselt võetavad inimesed, ühtegi nn juhureisijat nende seas ei olnudki."

Saarela ei näe probleemi selles, et vastsel vallavanemal pole omavalitsustöö kogemust: "Me ei seadnud seda esmatähtsaks, vaid eeldasime ennekõike juhtimiskogemust ja analüütilist mõtlemist."

Esmane tutvus vallaga on Reisenbukil tehtud, ametisse asub ta lähinädalatel, kui kõik ametlikud protseduurid läbitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles