Narva kutseõppekeskuse juhiks saab Tartu endine abilinnapea

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabal ajal toimetab Jüri Sasi meelsasti oma talukohas Tartumaal Kambja vallas.
Vabal ajal toimetab Jüri Sasi meelsasti oma talukohas Tartumaal Kambja vallas. Foto: SCANPIX

Narva kutseõppekeskuse uueks direktoriks saab Tartu tuntud koolijuht Jüri Sasi, kes on töötanud aastaid ka Tartu abilinnapeana.

Haridusministeeriumi teatel osutus 58aastane Jüri Sasi parimaks neljast konkursil osalenud kandidaadi seast. "Jüri Sasi puhul tõusid esile tema pikaajalised kogemused hariduse juhtimisel. Just tema ajal kujunes Tartu Miina Härma gümnaasium Eesti üheks tugevamaks ja tuntumaks kooliks," teatas ministeeriumi kantsler Kalle Küttis.

Jüri Sasi ütles Põhjarannikule, et põlise Lõuna-Eesti inimesena tuleb tal alles hakata Narvat avastama. "Kuid mu esimestest käikudest sinna on jäänud vaid positiivsed muljed. See linn ise on võrratu. Ka kutseõppekeskuses on loodud viimastel aastatel suurepärased tingimused ja sinna on koondunud tugevad õpetajad. Minu peamine roll on peatada seal õpilaste arvu langus ja veenda noori, et see õppeasutus aitab neil elus edasi jõuda," sõnas Sasi, kes loodab ka tihedale koostööle Ida-Virumaa ettevõtetega.

Nõukogu sekkus 

Narva kutseõppekeskuse direktori koht jäi vabaks tänavu suve alguses, kui senisest juhist Margus Ojaotsast sai Jõhvis asuva Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse direktor.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo nimetas juulist Narva kutseõppekeskuse direktori kohusetäitjaks oma parteikaaslase IRList, Joel Guljavini.

See otsus tekitas meelehärmi nii õppeasutuse kollektiivis kui ka nõukogus. Narva kutseõppekeskuse nõukogu esimees Aksel Ers edastas 21. juunil haridus- ja teadusministeeriumile kirja, milles märkis, et kui ministeerium jätkab oma inimese direktori ametisse aitamist, lahkuvad töölt Narva õppekeskuse mitme osakonna juhid.

Nõukogu liige, Silport Kinnisvara juhatuse liige Tõnis Seesmaa ütles, et õnneks võttis ministeerium seda seisukohta kuulda ja leidis Ida-Virumaa jaoks niivõrd olulise õppeasutuse juhi siiski konkursiga. "Lõpptulemusega võib minu arvates küll rahul olla," sõnas Seesmaa, kes ka ise tartlasena tunneb Jüri Sasi hästi.

Seesmaa sõnul on Sasi tugev külg lisaks pikaajalisele koolide juhtimise kogemusele ka töö Tartu linnavalitsuses. "Tal on kujunenud piisavalt palju sidemeid, mida saab kindlasti kasutada ka Narva kutseõppekeskuse huvides," sõnas ta.

Sasi ei varjanud, et kandideerimisotsusel oli küllaltki määrav ka Seesmaa roll. "Tema julgustas, et on Ida-Virumaal juba palju aastaid tegutsenud ja lubas kindlasti toetada," sõnas Sasi.

Värvikas karjäär

Viimati töötas Jüri Sasi Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Kõrgemas Sõjakoolis matemaatika-informaatika lektorina. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli matemaatikateaduskonna. Sasi on töötanud matemaatika, füüsika ja tööõpetuse õpetajana mitmetes Tartu koolides, aga ka Oued-Fodda Tehnikumis Alžeerias. Eesti ühe edukama üldhariduskooli M. Härma gümnaasiumi direktor oli ta aastatel 1997-2006. Tartu abilinnapeana ametis on ta olnud kahel perioodil: 1993-1996 ja 2006-2011.

Viimati lahkus ta omal soovil linnavalitsusest, võttes poliitilise vastutuse, kuna tema alluvad olid kuritarvitanud tema usaldust ja kasutasid haridusosakonna kinkekaarte enda huvides.

Jüri Sasi kuulub Tartu praeguses linnavolikogus Reformierakonna fraktsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles