Jõud valis Priit Sternhofi Eesti parimaks noortetreeneriks

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varem on Priit Sternhof kahel aastal valitud Eesti parimaks noorte korvpallitreeneriks, nüüd pälvis ta spordiliidult Jõud aasta parima noortetreeneri tiitli.
Varem on Priit Sternhof kahel aastal valitud Eesti parimaks noorte korvpallitreeneriks, nüüd pälvis ta spordiliidult Jõud aasta parima noortetreeneri tiitli. Foto: Matti Kämärä

Spordiliit Jõud valis tänavuse aasta Eesti parimaks noortetreeneriks Ida-Virumaa korvpallitreeneri Priit Sternhofi, kelle juhendamisel on klubi HITO jõudnud Eesti meeste meistriliigasse ja võitnud noorte euroliigas hõbemedalid. 

Jõudi peasekretäri Tarmo Voldi sõnul oli parima noortetreeneri tiitlile esitatud ligemale kümme kandidaati. Parim selgitatati välja matemaatilisel teel: Eesti maakondade spordiliitude juhid ja Jõudi peasekretär andsid punkte nende arvates kolmele paremale.

Tihe konkurents

Voldi sõnul oli konkurents küllaltki tihe, kuid punktide kokkuliitmisel ilmnes siiski selgelt suurim toetus Priit Sternhofile. "Tähelepanuväärne, et ta edestas ka neid treenereid, kelle õpilased olid võitnud medaleid nii Euroopa kui ka maailmameistrivõistlustel. Ikkagi hinnati rohkem Sternhofi, sest võistkonnaalal on medaleid võita tunduvalt raskem, aga HITO edu euroliigas mängis ilmselt otsustavat rolli," sõnas Volt, lisades, et Priit Sternhofi puhul toodi peale tema õpilaste sportlike saavutuste esile ka head suhtlemisoskust nii õpilaste kui ka nende vanematega.

Jõudi tunnustus pole sugugi esimene, mis Priit Sternhofile viimaste aastate hea töö eest on osaks saanud. Eesti korvpalliklubide esindajad on valinud ta parimaks noortetreeneriks kahel viimasel aastal järjest.

Edulugu jätkus Riias

Justkui kinnituseks, et Jõudi tiitel läks õigele mehele, alustas HITO eile Riias hiilgavalt noorte euroliiga teist etappi. Turniiri avamängus alistati Ventspils skooriga 53:40. Avapoolajal oli mäng tasavägine ja HITO edu vaheajaks vaid neli punkti.

HITO suurim skooritegija oli Sander Saare 19 punktiga. Muuhulgas tabas ta kaheksast kolmepunktiviskest neli. Joosep-Jalmar Saar tõi 11 ja Georg Tambre 8 punkti.

Priit Sternhofi sõnul õnnestus mäng otsustavalt enda kasuks pöörata teise poolaja alguses. "Siis saime kaitses vastased pidama ja eduseis hakkas kasvama. Esimesel poolajal said vastased küllaltki kergelt viskele ega eksinud," sõnas ta.

Reedenõhtul suutis HITO tasavägises mängus alistada Riia VEFi, kes on üks peamisi konkurente heitluses superfinaali kohtade eest. HITO võitis küll poolaja 28:20, kuid kolmandal veerandil tulid lätlased järele ja juhtisid kaks minutit enne mängu lõppu nelja punktiga.

Mängu viimasel minutil viisid aga Georg Tambre kaks tabavat vabaviset taas juhtima HITO ning Joosep-Jalmar Saare korv teisel sekundit enne finaalvilet kindlustas Ida-Viru noormeestele selles väga tähtsas mängus võidu 59:56. Tambre viskas 14, Anijärv 12 ja Saare 10 punkti.

Võit saavutati ka MINSKI/TSMOKI, Valmiera ja Kaunase võistkonna üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles