Töötud ehitasid mänguväljaku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirju-Mirju lasteaia põnnid said uuel mänguväljakul kiikuda, liugu lasta ja ronida.
Kirju-Mirju lasteaia põnnid said uuel mänguväljakul kiikuda, liugu lasta ja ronida. Foto: Peeter Lilleväli

Töötud, kes käisid puusepa eriala koolituskursusel, rakendasid saadud teadmisi praktikas Kohtla-Järve linna heaks. Siia kerkis uus lasteplats, mille nad oma kätega ehitasid.

Mänguväljaku  avamisele tulnud Kirju-Mirju lasteaia 5aastased põnnid said kiikuda, liugu lasta, ronida. Märkamata ei jäänud ka mängukonstruktsioonil olev kiri: "Gelmett Consult  - Kohtla-Järve lastele".

Töötutele koolituskursusi korraldaval firmal Gelmett Consult tuli mõte teha linnale säärane kingitus. Seda ideed toetasid töötukassa ja linnavalitsus.

"Meie firma ostis materjali, leidis kataloogist projekti, kõik ülejäänu aga tegid oma kätega töötud," räägib Gelmett Consulti esindaja Maria Levitina. "Nad on ise tulemusest vaimustuses. Ja me tahame seda ettevõtmist jätkata."

Mänguväljakutele veel 20 vaba kohta

"Töötud saavad olla kasulikud ja tahavad heategusid teha. Olen kindel, et igaüks neist, kes on lasteplatsi loomisest osa võtnud, vaatab möödudes kindlasti, kas siin on kõik korras," märgib aselinnapea Riina Ivanova. "Loodan väga, et linnas on tekkimas uus traditsioon."

Mänguväljaku konstruktsioonid paigaldati Järve linnaossa Keskallee 16. ja 18. maja vahelisse hoovi. Siinse lageda ala oligi linn selleks otstarbeks kinni pannud.

Riina Ivanova sõnul rääkisid paljud noored emad Keskallee renoveerimise aegu, et siia tuleks ka lasteplats püsti panna. Vahetult Keskalleele ei olnud seda võimalik rajada, kuna allee asub kahe sõidutee vahel ning pole seega turvaline koht. Seetõttu jäeti mänguplats projektist välja, kuid seda oli siia  hädasti tarvis.

"Linnas on veel 20 reserveeritud kohta, mis on mõeldud just lasteplatside ehitamiseks, seega on võimalik, et esimene pääsuke - linnale tehtud kingitus - on heaks eeskujuks teistelegi," loodab Riina Ivanova. "Stabiilselt töötavale ettevõttele ei ole see suur raha. Tunduvalt kallim on osta valmis mänguväljakuid."

Puusepad tööta ei jää

Keegi mänguväljakut ehitanud töötutest ei saanud selle avamisele tulla. Ühest küljest ajakirjanike kahjuks, kes soovisid nendega vestelda, teisalt aga õnneks, kuna selgus, et inimesed on pärast ümberõpet endale töö leidnud.

Mänguplatsi avamisel viibinud töötukassa esindajate sõnul on puusepa amet nõutud. Firmas Gelmett Consult on hea õppebaas, seetõttu leiavad seal kursuse läbinud töötud enamasti tööd. Niisugune praktika nagu lasteplatsi ehitamine on töötukassa poolt aga igati tervitatav.

Praegu korraldab töötukassa koolituse veel ühele puuseppade rühmale, kes ehitavad ehk praktika käigus samuti lasteplatsi. "Esimese jaoks on ehitatud ka pingid, mille me peagi siia paneme," lubas Maria Levitina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles