Jurlova ja Steptšenko lendavad Sotši olümpiamängudele

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva peab Darja Jurlovat ja Daniil Steptšenkot juba ette oma kangelasteks. Nende auks riputatakse üles plakatid, laskesuusatamisest aga saab veebruari peamine spordiala.
Narva peab Darja Jurlovat ja Daniil Steptšenkot juba ette oma kangelasteks. Nende auks riputatakse üles plakatid, laskesuusatamisest aga saab veebruari peamine spordiala. Foto: Ilja Smirnov

Narva saatis esmaspäeval heade soovidega teele oma kaks olümpialast: Darja Jurlova ja Daniil Steptšenko, kes teisipäeval kell 10.45 Tallinnast Moskva ja sealt edasi Sotši lennukile istusid. 

Olümpiale välja jõudnud Narva laskesuusatajad Darja Jurlova ja Daniil Steptšenko kohtusid esmaspäeval Narva linnaisade ja linna sporditegelastega. Öeldi traditsioonilised  sõnad teele kaasa. Narva linnapea Eduard East märkis muu hulgas, et mõlemad sportlased on läbinud tiheda sõela ning "väärivad seda spordiparnassi, mille poole püüdleb iga sportlane".

"Kindlasti saavutate seal oma paremaid tulemusi - te olete vastutustundlikud sportlased. Meie aga lubame omalt poolt teile kogu aeg pöialt hoida. Teil läheb kõik suurepäraselt, meile olete juba praegu kangelased," rääkis linnapea asjakohase paatosega enne kingituste üleandmist.

Väljateenitud kingitused ja lilled anti üle ka vastsete olümpialaste esimesele treenerile Jevgeni Všivtsevile. Ta hoiab Jurloval ja Steptšenkol silma peal ka pärast seda, kui nad rahvuskoondisse arvati.

Všivtsev arvab, et ei tasu suhtuda olümpiasse kui millessegi üleloomulikku: "Põhimõtteliselt on seal samad rivaalid nagu MK-etappidel ja MMil; kui osata endalt heita psühholoogilised pinged, võib saavutada häid tulemusi."

Olümpiavormi Itaalias

Daniil Šteptšenko sõnul tegid treenerid ülesandeks pääseda individuaalarvestuses 20 parema hulka, võistkondlikus teatesõidus aga esikümnesse.

"Arvan, et isiklikult mina olen väga heas vormis: praegu on meil väike puhkus, kui võib tegelda oma asjadega, puhata ning siis heas vormis sõita," ütles Daniil.

"Nii füüsiline kui psühholoogiline vorm on hea," lisas Darja.

Koondise viimane üldettevalmistus enne olümpiamänge vältas kolm nädalat  ja toimus Itaalias Anterselvas 1,5 kilomeetri kõrgusel  - umbes samades tingimustes tuleb elada ja võistelda ka Sotšis. Koduses Eestis on sellistes tingimustes võistlemiseks võimatu valmistuda.

"Eriti Narvas," täpsustab Daniil. "Narvas ei ole mägesid ega isegi laskevälja või tiiru, kus  saaks harjutada. Seetõttu pidime terve suve Otepääl veetma - seal harjutasime laskmist. Muidugi on see meile miinus, tahaks, et koduski oleksid tingimused: nii laskeväli kui rullirajad suviseks harjutamiseks. Loodetavasti on need tulevikus meie linnas olemas."

Sotšiga tuttavad

Mõlemad olümpialased ütlevad, et ei tunne muret selle üle, kas Sotši on olümpiaks valmis või linn turvaline. Darja ja Daniil viibisid aasta tagasi äsjavalminud olümpiakülas, toona Sotši MK-etapist osavõtjatena.

"Mulle näib, et praegu on rohkem poliitilist hirmutamist," ütleb Darja. "Kui juba sõidame, tuleb mõelda rohkem võistlustest kui turvalisusest, see ei peaks meid puudutama."

"Meil pole midagi karta, kuna hakkame elama olümpiakülas - see asub mägedes ning sinna nii hõlpsalt ei pääse, ainult eritõstukitega," on Daniil veendunud.

7. veebruaril algava Sotši taliolümpia ajaks riputatakse Narvas oma olümpialaste auks üles  plakatid. Sellest rääkides avaldas volikogu esimees Tarmo Tammiste lootust, et laskesuusatajate võistlusi saab Narvas vaadata baarides ja avalikes kohtades - et ettevõtjad korraldavad pöidlahoidjatele sellise võimaluse. Linna noortekeskuse asedirektor Larissa Olenina ütles aga, et võistlusi hakatakse näitama vähemast ühes asutuses - nende keskuse kohvikus-klubis.

Darja Jurlova ja Daniil Steptšenko naasevad Eestisse 25. veebruaril, kaks päeva pärast olümpiamängude lõpetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles