Narva kolledžis on ühele tudengikohale neli soovijat

Põhjarannik
Copy
Lõplikud vastuvõetute nimekirjad avalikustatakse 15. juulil.
Lõplikud vastuvõetute nimekirjad avalikustatakse 15. juulil. Foto: TÜ Narva kolledž

Tudengikandidaadid esitasid Tartu ülikooli Narva kolledžisse õppima asumiseks üle 600 avalduse, mis tähendab, et konkurss on 3,8 soovijat ühele õppekohale.

Tudengikandidaadid esitasid Narva kolledži kuue õppekava 158 õppekohale õppima asumiseks kokku 622 avaldust, edastas kolledž. Tänavu esitati avaldusi 11 protsenti rohkem kui eelmisel aastal. Samas on õppekavu mullusega võrreldes ühe võrra vähem. Ühele õppekohale soovib astuda keskmiselt neli inimest.

Sel kevadel toimub vastuvõtt neljale uuele õppekavale: ettevõtlus ja digilahendused rakenduskõrgharidusõppes, noorsootöö bakalaureuse õpe ning kaks keeleõpetaja õppekava bakalaureuse ja magistri astmel. Uutele õppekavadele esitati tunduvalt rohkem avaldusi kui eelmisel aastal uute õppekavade eelkäijatele.

Narva kolledži õppedirektor Mai-Liis Palginõmm nimetas tulemusi rõõmustavateks. Ta tõi esile, et noorsootöö bakalaureuse astme õppekavas kandideerib ühele kohale 4,6 inimest.

"Väga hea tulemus on rakenduskõrghariduses ettevõtlus ja digilahenduste õppekaval, kus konkurss on viis inimest kohale. Mainitud õppekavadele oli kolmandiku võrra rohkem avaldusi kui möödunud aastal. Endiselt paistab suure konkursiga silma lasteaiaõpetaja õppekava, kus selleaastane konkurss on 5,3 inimest kohale," sõnas ta. 

Kolmandat aastat jätkab Narva kolledž kampaania tegemist välismaal, et muuta päevast õpet rahvusvahelisemaks. Konkurss välismaalastele ja kohalikele on ühine, kuid välismaalt tulijad peavad esimese aasta õppima süvendatult eesti keelt, et liituda eestikeelse õppega. Sel aastal oli rahvusvaheline vastuvõtt erialadele infotehnoloogiliste süsteemide arendus, noorsootöö ning keeled ja mitmekeelsus koolis.

Piiri tagant tuli avaldusi 150, mida on 15 protsenti vähem kui mullu. Kolledž peab selle põhjuseks tänavu kehtima hakanud 50 euro suurust dokumentide läbivaatamise tasu neile, kes ei saa sisseastumise infosüsteemi kaudu kandideerida.

Esmaspäeval algavad sisseastumiskatsed ja -vestlused ning lõplikud vastuvõetute nimekirjad avalikustatakse 15. juulil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles