Palju õnne, Põhjarannik! Erik Gamzejev tunnistati aasta ajakirjanikuks

Põhjarannik
Copy
Erik Gamzejev
Erik Gamzejev Foto: Ilja Smirnov

Eesti meedialiit tunnistas Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejevi aasta ajakirjanikuks. Põhjaranniku ajakirjanikud pälvisid tänavu kokku kaks pressipreemiat.

Erik Gamzejev sai aasta ajakirjaniku tiitli võisteldes suurte üleriigiliste väljaannetega. Pärast tiitli üleandmist Tallinna Õpetajate majas ütlesid mitmed ajakirjanikud ja toimetajad Erikut õnnitledes, et tiitel läks õigesse kohta ning et nad hoidsid pöialt just talle. 

Erik Gamzejev on esimene maakonnalehe ajakirjanik Eestis, kes pälvis aasta ajakirjaniku tiitli. Peale tema kandideerisid sellele nimetusele veel Heli Raamets Maalehest ja Sulev Vedler Eesti Ekspressist.

Žürii põhjendas oma otsust sellega, et Põhjarannikus on alati kõik Ida-Virumaa piirkonna teemad kajastatud. "Erik Gamzejevi puhul on tegemist ajakirjanikuga, kes on suutnud oma lehe teha suureks," nentis žürii. Erik Gamzejev oli tänavu kolme pressipreemia kategooria nominent: venekeelse meedia arvamuse, maakonnalehe uudise ja maakonna olemusloo kategoorias, ning ka see oli žürii üks argumentidest.  

Pressipreemia pälvis ka Põhjarannikus ilmunud Erik Kalda kirjutis "Eesti taandumine", mis tunnistati parimaks eelmisel aastal maakonnalehtedes ilmunud arvamusartikliks.

Pressipreemia nominentide hulka parima uudise kategoorias valiti tänavu ka Põhjarannikus ilmunud Erik Kalda lugu "Jõhvi valitsemisstiil: hea palgaga töökohad omadele". 

Kokku valiti tänavu pressipreemia nominendiks 5 Põhjarannikus eelmisel aastal ilmunud kirjutist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles