Ligemale paarsada Toila spaahotelli töötajat jäävad ajutiselt tööta

Erik Gamzejev
Copy
Toila spaahotelli wellness-keskus "Orhidee".
Toila spaahotelli wellness-keskus "Orhidee". Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Toila spaahotell paneb lähipäevil uksed kinni ja esialgu teadmata ajaks jääb töökohata ligemale 200 inimest, ütles üks hotelli omanikest Sulev Reelo. 

Ta märkis, et pärast seda, kui nädalavahetusel peatati valitsuse otsusega muu hulgas ka spaade tegevus ja kinni läksid ka termid, ujula, wellness-keskus "Orhidee", laste mängutuba ning jõusaal, on suurde hotelli jäänud vaid üksikud inimesed.

"Majanduslikult ei mõtet suurt maja töös hoida. Paneme maja kinni," ütles Reelo teisipäeva õhtul, lisades, et ligemale paarisajast töötajast jääb tööle vaid umbes kümme. "Ülejäänud lähevad töötukassasse arvele, loodetavasti teeb riik otsuse, et neile kompenseeritakse 70 protsenti senisest palgast."

Reelo sõnul ei ole võimalik praegu ennustada, millal spaahotell taas tegevust alustab. "Olukord taastub kindlasti pika aja jooksul. See nõuab ilmselt lisakapitali ja muid turgutusvahendeid ning omaette küsimus on usalduse taastumine reisimise vastu laiemalt."

Ta tõi näiteks, et spaa majandab end ära üldjuhul 65protsendilise täituvuse juures. Toilas spaahotelli klientidest olid 30-40 protsenti Venemaa puhkajad, kuid Venemaa jaoks jääb Schengeni viisaruum ilmselt ka pärast viiruselaine taandumist veel suletuks. "Kui see värav jääb lukku, on majandada äärmiselt keeruline," tõdes Reelo, märkides, et tõenäoliselt  hakkavad järgnevatel aastatel vähem reisima ka Põhjamaade eakamad inimesed, kes on samuti moodustanud Toila spaahotelli klientidest märkimisväärse osa. 

Tegevuse on peatanud ka mitmed teised Ida-Virumaa majutusasutused. Saka mõis teatas sotsiaalmeedias esmaspäeval, et seoses koroonaviiruse kiire riigisisese levikuga otsustas Saka mõisa juhtkond terve kompleksi, koos territooriumiga, esialgu kuni 31.maini kinni panna.

Mäetaguse mõisahotell teatas juba läinud pühapäeval sotsiaalmeedias, et maja läheb lukku. "Las segased ajad saavad mööda, laseme majal hingata, teeme suurpuhastust ja vaatame, mis seis 31. märtsiks on," teatab Alutaguse vallale kuuluv majutusasutus. 

Neljapäeval andis uste sulgemisest teada ka Narva-Jõesuus asuv Meresuu spaahotell. "Meresuu SPA on suletud alates 19.03. Kõikide soetatud voucherite ja kinkekaartide kehtivust, mille lõpptähtaeg jääb perioodi alates 19.03 kuni maja taasavamiseni, pikendatakse. Kõikide majutusbroneeringu teinud klientidega, kes on tasunud ettemaksu, võtame otse ühendust," teatas hotell. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles