Pööraselt eluohtlik sõit: liiklushuligaan kihutas Narva kesklinnas kiirusega 132 km/h

Põhjarannik
Copy
Politsei.
Politsei. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Politsei pidas esmaspäeva pärastlõunal kinni paljude inimeste elu ohtu seadnud 23aastase  sarikihutaja, kelle poolt juhitava Mercedese kiiruseks  mõõdeti Narva peatänaval, Tallinna maanteel, 132 km/h. 

Mööda Tallinna maanteed Peetri platsi suunas liikunud sõiduauto pööras Puškini tänavale ja üritas politsei eest varjuda ühe elumaja hoovi, kus ta aga siiski tabati, rääkis Narva politseijaoskonna patrullteenistuse juht Aleksandr Urb.

Sõidukijuht oli kaine, kuid tal puudus sõiduki kohustuslik kindlustus. Peale tema oli eluohtlikult kihutavas autos veel kaks inimest. 

Viru maakohus karistas kihutajat 20 päevase arestiga, lisaks võeti temalt sõiduki juhtimise õigus üheksaks kuuks. 

Narva politseijaoks juhtiv uurija Dmitri Narolin ütles, et kinnipeetud meest on ka varem kihutamise eest karistatud. 

"Noort inimest on varem karistatud rahatrahvidega, millest ühtegi pole ta ära maksnud. Juhtimisõigus on tal ka varem peatatud. Kuna varasemad karistused pole talle mõjunud, taotlesin kohtult karistuseks 20 päeva aresti ja juhtimisõiguse peatamist üheksaks kuuks. Kohus nõustus sellega ja see tähendab, et juhiloa saamiseks peab ta uuesti eksami tegema," selgitas ta. 

Narolini sõnul oleks kesklinnas nii suurel kiirusel kihutanud sõidukiga toimunud liiklusõnnetuse korral olnud väga rängad tagajärjed nii autos olijate kui teiste inimeste jaoks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles