Jõhvi vallavalitsus sulges mänguväljakud

Põhjarannik
Copy
Jõhvi kõige populaarsem mänguväljak asub kesklinnas kiriku kõrval.
Jõhvi kõige populaarsem mänguväljak asub kesklinnas kiriku kõrval. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi vallavalitsus otsustas koroonaviiruse leviku tõkestamiseks sulgeda riigis eriolukorra kehtimiseni vallale kuuluvad avalikud spordi- ja mänguväljakud ning muud avalikus kasutuses olevad kogunemiskohad. 

Vallavalitsuse korralduses on kirjas, et osa inimesi ei mõista ise ega ei ole ka lastele piisavalt selgitanud, et ka avalikus ruumis tuleb hoida teiste inimestega distantsi.

"Jõhvi valla elanikud on pöördunud vallavalitsuse poole kaebustega, et avalikel mängu- ja spordiväljakutel ning muudes avalikus kasutuses olevates kogunemiskohtades on olnud koos inimesi, kes ei järgi vabariigi valitsuse kehtestatud piiranguid. Samuti on see vastuolus avalikus ruumis nakkusohu vältimiseks antud käitumise soovitustega," märkis vallavalitsus, lisades, et tekkinud olukorras polnud võimalik jooksvalt tagada vallale kuuluvate avalike mängu- ja spordiväljakute ning muude avalikus kasutuses olevate kogunemiskohtade kasutajate ohutust.

Kui mitmed teised omavalitsused tõmbasid mänguväljakutele ligipääsu piiravad lindid ümber juba märtsi lõpus, siis Jõhvi vallavavalitsus seda tookord tegema ei kiirustanud.

"Tegeleme teavitustöö ja pistelise kontrollimisega," ütles vallavalitsuse majandusspetsialist Aivo Tamm märtsi lõpus, lisades, et vähemalt kaks korda päevas sõidetakse need kohad läbi ja mingit "uputust" pole seni täheldatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles