Kiviõlis haigestus koroonaviirusesse veel kuus inimest

Erik Gamzejev
Copy
Kiviõlis ja selle lähipiirkonnas on viimase seitsme päeva jooksul tuvastatud 25 koroonaviirusesse nakatunut.
Kiviõlis ja selle lähipiirkonnas on viimase seitsme päeva jooksul tuvastatud 25 koroonaviirusesse nakatunut. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Teisipäeva hommikul teatas terviseamet veel  kuuest koroonaviiruse haigusjuhtumist Kiviõli piirkonnas. Ööpäeva jooksul laekusid Ida-Virumaal 143 testi tulemused. 

Terviseameti Ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikuse sõnul on kõik uued haigestunud puutunud kokku varem teadaolevate nakatunutega. 

Lüganuse vallavolikogu esimees Risto Lindeberg täpsustas, et osad uued nakatunud on Kiviõli servas asuvas Varinurme külas elava suguvõsa liikmed, kust suurem viirusepuhang lahti läks ning osad eelmisel reedel nakatunud Kiviõli lasteaia töötaja pereliikmed.  Lindebergi sõnul võis ka lasteaia töötaja saada viiruse kokkupuutest selle suguvõsa liikmega. 

"Kõik need juhtumid on omavahel seotud, nagu ka karta oli," sõnas Marje Muusikus.

Teistel lasteaiatöötajatel nakatumist seni veel tuvastatud pole. "Aga see võib veel juhtuda, sest töötati koos," sõnas Lindeberg, kes märkis, et mõne nakatunga kõrvuti töötanu koroonatest on olnud negatiivne,  aga osad töötajad teevad testi alles täna või homme. Kõik nad on praegu karantiinis. 

Kiviõli lasteaia Kannike ühe töötaja nakatumine sai kinnituse reede hommikul. Vallavalitsus sulges seejärel lasteaia kuni 8. maini. "Lasteaed on küll suletud, aga valmidus võtta valverühma eesliinil töötavate vanemate lapsi on olemas. Eile ja täna pole keegi selleks soovi avaldanud," kinnitas Lindeberg. 

Kiviõli piirkonnas on viimase viie päeva jooksul tuvastatud koroonaviirus 24 inimesel. 

Marje Muusikuse sõnul on Ida-Virumaal Kiviõli piirkond praeguseks jäänud ainsaks aktiivseks viirusekoldeks.  Mujalt pole positiivseid proove tulnud juba rohkem kui nädal aega. Teistes Ida-Virumaa piirkondades varem tuvastatud haigusjuhtumid võib Muusikuse sõnul varsti lõpetatuks pidada. "Loodetavasti ei tule sealt uusi juhtumeid," sõnas ta. 

Jõhvis koroonaviirusesse haigestunud kõik 7 inimest tänaseks terveks saanud. Kohtla-Järvel on osad nakatunud veel mitte. "Kaks nädalat hakkab kõigil täis saama, aga osadel on kordusproov veel positiivne olnud. Kiiret ei ole, las inimesed olla rahulikult kodus niikaua kui negatiivne testitulemus tuleb," sõnas ta. 

Alates epideemia algusest on Ida-Virumaa tehtud 4674 koroonaviiruse testi, millest on positiivseks osutunud 121 ehk 2,6 protsenti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles