Keskerakondlased esitasid erakonnakaaslasest Jõhvi vallavanemale umbusaldusavalduse

Põhjarannik
Copy
Sellest on möödas vaid pisut rohkem kui aasta, mil keskerakondlasest Jõhvi vallavolikogu esimees Eduard East pani Jõhvi vallavanema ametiketi kaela oma erakonnakaaslasele Max Kaurile. Kuuludes nüüd tema umbusaldajate sekka, tahab East seda temalt ära võtta.
Sellest on möödas vaid pisut rohkem kui aasta, mil keskerakondlasest Jõhvi vallavolikogu esimees Eduard East pani Jõhvi vallavanema ametiketi kaela oma erakonnakaaslasele Max Kaurile. Kuuludes nüüd tema umbusaldajate sekka, tahab East seda temalt ära võtta. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvis võimul olevad keskerakondlased ja ärimees Nikolai Ossipenko valimisliidu Jõhvi - Meie Kodu saadikud esitasid neljapäeval umbusaldusavalduse vallavanem Max Kaurile, kes on samuti Keskerakonna liige.

"Seoses vallavanem Max Kauri suutmatusega kontrollida oma otseste alluvate tööd ja korduvate Jõhvi valla mainet kahjustavate ebaratsionaalsete otsuste vastuvõtmisega avaldavad Jõhvi vallavolikogu keskfraktsioon ja fraktsioon Jõhvi - Meie Kodu umbusaldust vallavanemale Max Kaurile," luges neljapäeval kell 16 alanud volikogu istungil umbusaldusavalduse ette keskfraktsiooni esimees Arthur Seppern, kes on Põhjarannikule kinnitanud, et on ise nõus asuma vallavanema kohale.

Seppern tegi hiljuti Max Kaurile ettepaneku ise ametist lahkuda, kuid too keeldus sellest. "Ma ütlesin talle, et siin pole midagi isiklikku, aga see on lihtsalt vajalik," tunnistas Seppern. 

Max Kaur ise on oma tagandamisplaanile andnud kirjalikult lakoonilise kommentaari: "Asi pole erakonnas või fraktsioonis, koalitsioonis või opositsioonis, vaid pigem mõne volikogu liikme isiklikes huvides, mille on meedia juba ka paljastanud." 

Umbusaldusavaldusel on 11 võimuliidu saadiku allkirjad. Keskfraktsioonist on vallavanema tagandamiskatsega ühinenud peale põhikohaga Jõhvi munitsipaalse hooldekodu juhina töötava Sepperni ka volikogu palgaline esimees Eduard East, Jõhvi vene põhikooli direktor Irina Šulgina ja ettevõtja, Pargi keskuse projektijuht Allan Mänd.

Fraktsioonist Jõhvi - Meie Kodu andsid oma allkirja ettevõtja Aleksandr Romanovitš, Jõhvi spordikooli haldusjuht Andrei Ojamäe, Jõhvi spordikooli direktori kohusetäitja Tamara Luigas, ettevõtja Dmitri Smirnov, volikogu aseesimees Tamara Põlevina, volikogu kultuurikomisjoni esimees Jelena Bezvoditskaja ja maaelu komisjoni esimees Velli Naber.

Opositsiooni liider Niina Neglason sõnas, et  sellist palagani nagu kahe viimase aasta jooksul, mil praegune koalitsioon on Jõhvis võimul olnud, pole volikogus kunagi varem olnud. "Iga paari-kolme kuu tagant vahetatakse välja komisjonide esimehi. Saan aru, et keegi on saanud mingi patuga hakkama, siis koristatakse ta selle koha pealt ära. Mingi aja ta istub, siis rehabiliteerub ning talle antakse uus koht," ütles ta, märkides, et sama toimub ka vallaasutuste nõukogude liikmete kohtadega. 

"Nüüd olete läinud siis vallavalitsuse kallale. Ma ei saa öelda, et ma kõiges toetaksin Jõhvi vallavalitsust - loomulikult on asju, mis oleks võinud olla teisiti -, ja ma arvan, et kui ei oleks nii palju Max Kauril kandadel sõtkutud ja nii palju oma nina vallavalitsusse topitud, oleksid paljud asjad teisiti. Ma olen opositsioonis ja ma ei saa öelda, et meil on väga tubli vallavalitsus ja tahaksin kõiki selle liikmeid selle koha peal näha. Aga see, mida te täna korraldate, on inetu," lausus ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles