Raudi kalmistule juunis veel bussiga ei pääse

Põhjarannik
Copy
Jõhvi-Kuremäe buss on varasematel aastatel alustanud suvise sõidugraafiku järgi sõitmist juba aprillis, tänavu lükkub see koroonaohu tõttu pikalt edasi.
Jõhvi-Kuremäe buss on varasematel aastatel alustanud suvise sõidugraafiku järgi sõitmist juba aprillis, tänavu lükkub see koroonaohu tõttu pikalt edasi. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eriolukorra järelmõjuna ei sõida Jõhvi-Kuremäe buss ikka veel Raudi kalmistu peatusse ja Jõhvi-Kiviõli buss Lüganuse kalmistu peatusse.

Tavapäraselt on Jõhvi-Kuremäe bussiliin nr 116 suvise graafiku järgi ehk aprillist novembrini sõitnud kaks korda päevas (pühapäeviti kolm korda) ka Raudi kalmistu peatusesse.

Sel aastal on asi teisiti ehk suvine graafik pole veel kehtima hakanud.

"Meil oli kõik valmis ja plaanisime sellega aprillis alustada, aga siis tuli koroona ja eriolukord," rääkis Ida-Viru ühistranspordikeskuse juht Heiki Luts. "Seejärel tahtsime bussi suvise, Raudi kalmistu peatusega graafiku järgi sõitma panna maikuust, aga Alutaguse vallavalitsuse palvel lükkasime selle veel kuu aega edasi ning siis veel kuu aega edasi. Seega ei sõida see buss kalmistu peatusse ka juunis, mis edasi saab, sõltub olukorrast."

Lutsu sõnul on Alutaguse valla soov busside liigset täitumist vältida mõistetav: Kurtna ja Kuremäe piirkonda sõitvat bussi kasutavad paljud seal koolis ja lasteaias käivad lapsed ja õpetajad.

"Mitme teise maakonnaliini pealt on näha, et piirangute kadumine tõi bussid rahvast liiga täis. Jõhvi-Kuremäe bussiga juhtuks samamoodi, kui linnaelanikud sellega kalmistule hakkaksid sõitma."

Samal põhjusel on Lüganuse vallavalitsuse palvel edasi lükatud Lüganuse kalmistule sõitva liini nr 100 suvise sõidugraafiku rakendamist. Kehtima pidanuks see hakkama maikuust, ent vähemalt juuni esimeses pooles sõidab buss ikka talvehooaja graafiku järgi.

"Jälgime olukorda ja otsustame selle järgi. Lüganuse graafikut vaatame kuu teises pooles, Raudi kalmistu peatus on paremal juhul järgmise kuu teema," märkis Luts. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles