Hommikul kohtus õigeks mõistetud Niina Neglason valiti õhtul Jõhvi volikogu esimeheks

Copy
Kohe pärast valituks osutamist surus Niina Neglasonile valgete rooside kimbu pihku vallavanem Max Kaur. Kui äkilisi vapustusi volikogus ei tule, siis peaks Jõhvit lähitulevikus juhtima Kauri ja Neglasoni tandem.
Kohe pärast valituks osutamist surus Niina Neglasonile valgete rooside kimbu pihku vallavanem Max Kaur. Kui äkilisi vapustusi volikogus ei tule, siis peaks Jõhvit lähitulevikus juhtima Kauri ja Neglasoni tandem. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi uus koalitsioon valis vallavolikogu esimeheks Niina Neglasoni, kelle Viru maakohus mõistis täna hommikul õigeks korruptsioonikuritegudes. 

Neglsoni toetasid uue koalitsiooni kõik 12 saadikut  Volikogu eelmise esimehe, Eduard Easti poolt hääletas 9 saadikut. 

East soovis enne istungit võtta volikogu esimehe valimise päevakorrast maha, kuna ta on esitanud halduskohtusse kaebuse seoses enda ametist tagandamisega. Enamik volikogu liikmeid ei nõustnud volikogu esimehe valimist edasi lükkama.

Eduard Eastile avaldasid 12 volikogu liiget umbusaldust 19. juunil toimunud istungil, mille toimumise seaduslikkuse on East seadnud kahtluse alla. 

Volikogu tühistas täna kaks aastat tagasi volikogu esimehele määratud 2500 euro suuruse palga ja määras  volikogu esimehele tehtava töö eest hüvitiseks  neljandiku vallavanema tasust ehk 900 eurot. 

Niina Neglason juhtis Jõhvi vallavolikogu viimati  2017. aasta suvest kuni  2018. aasta suveni, mil toimunud võimupöörde käigus pidi ta selle koha loovutama Eduard Eastile. 

Vallavanem Max Kaur esitas samal istungil volikogule ettepaneku ametist tagasi kutsida majanduse, arengu ja maaelu eest vastutav abivallavanem Natalia Abel ning volikogu kutsuski ta tagasi ja kinnitas ühtlasi sellesse ametisse Messurme Pissareva, kes varem töötas Jõhvi hooldekeskuse juhina. Juba varem tagasi astunud teise abivallavanema Aleksei Naumkini asemel kinnitati ametisse Maris Toomel, kes on pikka aega olnud volikogus Reformierakonna esindajana ning põhitööna juhtis hiljuti loodud Ida-Viru haridusklastrit. Toomeli vastutusalas on sotsiaal-, haridus-, kultuuri-, spordi- ja noorsootöö küsimused. 

Jõhvi uue koalitsiooni moodustasid fraktsioon Jõhvi Eest (Niiina Neglason, Kaia Kaldvee, Mait Sepp ja Liina Mihkelson), Reformierakonna fraktsioon (Maris Toomel, Aivar Surva, Paul Paas), keskerakondlane Jekaterina Vassiljeva, Ossipenko valimisliidu Jõhvi - meie kodu endised liikmed Aleksandr Romanovitš, Roman Graf, Velli Naber ja valimisliidust Jõhvi volikogusse valitud Teet Enok.

Viru maakohus mõistis teisipäeva hommikul õigeks korruptsioonikuritegudes süüdistatud Niina Neglasoni ja ettevõtja Tiiu Sepa ning talle kuuluva osaühingu Corrigo. Kohtunik Astrid Asi poolt tehtud kohtuotsuse kohaselt ei leidnud prokuratuuri poolt Negalsonile esitatud süüdistused altkäemaksu võtmises ja toimepiirangu rikkumises suures ulatuses kinnitust, nagu ka Tiiu Sepale ja osaühingule Corrigo esitatud süüdistus altkäemaksu andmises. 

Prokurör Kalmer Kask sõnas, et prokuratuur kaalub kohtuotsuse edasikaebamist ringkonnakohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles