Romurallit endises kaevanduses tuli jälgima üle tuhande huvilise

Peeter Lilleväli
Copy
Romuringi sõidud on toimunud endise Viru kaevanduse territooriumil 26kraadises kuumuse ja  tolmupilvedes, kus nähtavus on napp.
Romuringi sõidud on toimunud endise Viru kaevanduse territooriumil 26kraadises kuumuse ja tolmupilvedes, kus nähtavus on napp. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi lähedal asuva endise Viru kaevanduse territooriumil laupäeval toimunud romude võidusõitu Ida-Virumaa romuring tuli jälgima üle tuhande huvilise.

Varakevadine romuring juhtus olema Ida-Virumaal  viimane suurema publikuhulgaga üritus, mida enne koroonapuhangut jõuti  korraldada. Nüüd, pärast piirangute leevendamist, oli see jällegi maakonnas esimene üritus, kuhu tuli üle tuhande pealtvaataja. 

"Püüan adrenaliini kontrolli all hoida," ütles enne starti Saabiga võistlusel osalev Andres Vorsman. "Valisin seekord automaatkäigukastiga auto, sest kevadel jalg värises pingest ja tegin palju käiguvahetusapsakaid. See aja pea kuumaks ja  taktikasõidust ei tulnud tookord midagi välja."

Romuringil osaleb seekord koguni 93 autot. Kõigepealt toimus kümne osavõtja vahel naiste- ja noortesõit. Kümme autot mahtusid kenasti kaheksakujulisele rajale, mille ristumiskohas üksteisele ka viisakalt teed anti. Keegi ei tahtnud riskida, sest plekikolina eest auhinda ei saa. Võidab see, kes suudab sõidu jooksul rohkem ringe läbida.  

Ülejäänud osalejad  jagati kahte alagruppi. See tähendas, et kui korraga läks rajale 40 autot, siis vaba sõiduruumiga oli kitsas käes. Paljud püüdsid taktikaliselt oma autot hoida, aga sõitjaid oli rajal palju ning kõrvetav päike suutis korraldajate  kastmispingutused mõne minutiga nullida. Tolmupilves sõites tuli loota ka pimedale õnnele, sest nähtavus oli kohati nullilähedane.

Romud pukslesid mehiselt. Mõned lõpetasid sõidu kraavis, teistel ütles tehnika üles, kolmandad lonkasid üle lõpujoone kolmel rattal. 

"Hoidsin ennast oma politseivärvides Saabiga tagasi ja tulin esimesest ringist võrdlemisi valutult läbi. Nüüd jääb loota, et suudan pea külmana hoida ka järgmises stardis. Ja siis lõpuvoorudes, kus rajal võistlejaid vähem, proovin ka kiiremini sõita," ütles Andres Vorsman. 

Võitjad selguvad täna õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles