Koroonapuhang on Ida-Virumaal tasapisi taandumas

Erik Gamzejev
Copy
Viimastel nädalatel on Eesti nakkuskordaja tõusnud märkimisväärselt.
Viimastel nädalatel on Eesti nakkuskordaja tõusnud märkimisväärselt. Foto: Matti Kämara / Põhjarannik

Augusti lõpus ägenenud koroonapuhang Ida-Virumaal on tasapisi taandumas: aktiivsete haigusjuhtumite arv väheneb ja uusi nakatunuid on lisandunud viimastel päevadel vaid üksikuid, kuid haigestumisnäitaja on endiselt võrdluses teiste maakondadega Eesti suurim. 

Terviseameti teisipäeva hommikuse teate põhjal lisandus Ida-Virumaale kolm uut juhtu, neist üks Narva linna. Kahel juhul on tegemist varasemate haigestunute lähikontaktsetega, ühel juhul on nakatumise asjaolud veel täpsustamisel.

Esmaspäeva ei olnud Ida-Virumaal ühtegi uut nakatunut, pühapäeval tuli juurde üks positiivne proov ja laupäeval neli, millest kolm tulid varem haigestunute pereringist. 

Terviseameti ida regionaalosakonna jälgimisel on seoses viiruse levikuga ligi 600 inimest. Osakonna tegevuspiirkonnas on kokku viis aktiivset kollet, millest suurim on 56 haigestunuga (neist 31 on töötajad ja 25 töötajate lähikontaktsed)  nii-öelda Estonia kaevanduse kolle. Jõhvi Keldri koldega on seotud 15, Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega 15, Ojamaa kaevanduse koldega 9 ning Viru vangla koldega 5 haigusjuhtu (kolm töötajat ja kaks töötaja pereliiget).

Kui septembri alguses oli Ida-Virumaal aktiivsete haigestunute arv tõusnud üle saja, siis esmaspäevaks oli see langenud 67 peale. 

Haigestumise näitaja 100 000 elaniku kohta on Ida-Virumaal langenud ligemale 80-lt 49,8 peale, mis on aga jätkuvalt maakondade võrdluses Eesti suurim. Haigusjuhtude koguarvult on Ida-Virumaast möödunud Harjumaa, kus nakatunuid on juba 135. 

Kui Tartumaa ja Kagu-Eesti meelelahutusasutustes lõppes ajutine öise alkoholimüügi piirang selle nädala esmaspäeva hommikul kell 6, siis Ida-Virumaal ja Harjumaal kehtib see ka alanud nädalal.

Ida prefekti Tarvo Kruubi sõnul lähtub politsei- ja piirivalveamet terviseameti iganädalasest koroonaviirusesse haigestunute ülevaatest ning soovitustest. "Ehkki viimastel päevadel täheldasime Ida-Virumaal võrdlemisi väikest koroonaviirusesse nakatunute arvu kasvu, on viimaste nädalate lõikes nii haigete kui ka jälgitavate inimeste üldarv maakonnas siiski väga suur," ütles prefekt.

Tema sõnul aitab alkoholi müügikeeld hoida inimeste sotsiaalset distantsi ning vältida suurte seltskondade kogunemist väikestes ruumides. Piirangu pikendamise vajalikkust hindab politsei koos terviseametiga uuesti selle nädala lõpus.

Töötajate koroonaviirusesse nakatumise tõttu 25. augustil suletud maanteeameti Rakvere, Jõhvi ja Narva teenindusbüroo on esmaspäevast taas avatud ja jätkuvad ka sõidueksamid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles