Ida-Virumaale lisandus ööpäevaga 19 uut nakatunut

Põhjarannik
Copy
Koroonatest. Illustratiivne foto.
Koroonatest. Illustratiivne foto. Foto: Matti Kämärä

Terviseamet teatas kolmapäeval 19 uuest  koroonaviirussesse nakatunust Ida-Virumaal, mis on suurim arv ühe ööpäeva kohta kogu pandeemia jooksul. 

Suurem osa uutest haigestunutest on terviseameti poolt "tutvuskonna koldeks" nimetatud seltskonnast, mille liikmed on omavahel tihedamalt läbi käinud ja nende lähikontaksetest, kuhu kuuluvad põhiliselt Kohtla-Järve ja Jõhvi, aga ka teiste omavalitsuste elanikud. 

Terviseameti pressiesindaja Eike Kingsepp sõnas, et korraga 19 nakatunu lisandumine ühes maakonnas võib olla küll ehmatav, aga terviseametil on toimunust ülevaade olemas. "Me teame praegu, kus on haigestumise kese ja kuidas nakatunute jälgi ajada," ütles ta. 

Kingsepa sõnul tulevad lähiajal koosolekud kohalike omavalitsuste esindajatega, et arutatada, milliseid täiendavad samme tuleb ette võtta viirusepuhangu pidurdamiseks.

Terviseameti Ida regionaalosakonna jälgimisel on praegu 348 inimest, kellest on haigestunud 90. 

Ida-Virumaal on seitse aktiivset kollet, millest suurim on jätkuvalt 57 haigestunuga Estonia kaevanduse kolle. Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega on seotud 16, Ojamaa kaevanduse koldega üheksa ning Viru vangla koldega viis haigusjuhtu. Ida-Viru keskhaigla patoloogiiaosakonna  koldega on seotud üheksa inimest, Sillamäe töökoha koldega on seotud 11 inimest. Nendes kolletes pole viimastel päevadel uusi nakatunuid märkimisväärselt lisandunud.

Tutvuskonna koldesse oli hommikuse seisuga arvestatud 15 inimest, kuid Eike Kingsepa sõnul see arv päeva jooksul kindlasti kasvab. 

Koroonaviiruse leviku tõkestamiseks jätkab politsei öise alkoholimüügi piiranguga Harjumaa ja Ida-Virumaa meelelahutus- ja toitlustusasutustes. Piirangu pikendamise vajalikkust hinnatakse koos terviseametiga uuesti nädala pärast.

Ida prefekt Tarvo Kruup märkis, et enamasti peetakse alkoholimüügi piirangust kinni, kuid täheldatud on ka üksikuid rikkumisi. "Olen tänulik neile ettevõtjatele, kes ohverdavad oma tulu meie ühise eesmärgi saavutamiseks − viiruse leviku tõkestamiseks. Piirangu kestus sõltub meie kõigi käitumisest. Mida ükskõiksemalt suhtume terviseameti soovitustesse, seda kauem varitseb meid viiruse oht," sõnas Kruup. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles