Jõhvi gümnaasium jääb esialgu üheks päevaks kodusele distantsõppele

Erik Gamzejev
Copy
Jõhvi gümnaasium on üks nendest Ida-Virumaa koolidest, mis on juba sel sügisel ajutiselt olnud distantsõppel.
Jõhvi gümnaasium on üks nendest Ida-Virumaa koolidest, mis on juba sel sügisel ajutiselt olnud distantsõppel. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi gümnaasiumi juhtkond otsustas  jätta õpilased esmaspäeval kodusele distantsõppele, kuna kooli ühe töötaja abikaasal tuvastati koroonaviirus. 

Riigigümnaasiumi direktor Tatjana Ait märkis, et see on ettevaatusabinõu seniks, kuni selgub töötaja koroonatesti tulemus. "Loodetavasti tuleb see esmaspäeva lõunaks," ütles Ait, märkides, et edasised sammud sõltuvad sellest, kas test on positiivne või negatiivne. 

Ait lisas, et kuigi esmaspäeval on gümnaasium distantsõppel, sõidavad siiski 12. klassi õpilased kaheks päevaks Tallinna sisekaitseakadeemia kahepäevasesse laagrisse. "Neil selle õpetajaga kontakti polnud," kinnitas ta. 

Direktor märkis, et seni pole ühelgi gümnaasiumi õpilasel ega töötajal koroonaviirust tuvastatud. "Oleme seni täiesti puhtad olnud," ütles ta. 

2015. aastal vastvalminud koolimajas riigigümnaasiumina tegevust alustanud Jõhvi gümnaasiumis on üle 450 õpilase. 

Koroonaviiruse puhangu tõttu Ida-Virumaal on sügisel alanud õppeaastal kodusele distantsõppele läinud mitme Kohtla-Järve ja Jõhvi kooli üksikud klassid, kus õpilased või töötajad on kas nakatunud koroonaviirusesse või sattunud nakatumisohuga lähikontaktsete ringi. 

Piirkonna haridusasutustest on suurim nakkuskolle Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas asuvas Tammiku põhikoolis, kus koroonaviirus on tuvastatud 11-l kooliga seotud inimesel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles