Eesti Energia Ida-Viru hiidfirma juhiks sai Andres Vainola

Põhjarannik
Copy
Narva põlevkivikarjäär on üks paljudest üksustest hiidfirmas, mida asub juhtima Andres Vainola.
Narva põlevkivikarjäär on üks paljudest üksustest hiidfirmas, mida asub juhtima Andres Vainola. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eesti Energia põlevkivikaevanduste, elektrijaamade ja õlitehaste ühendamisel uuel aastal tekkivat hiidfirmat Enefit Power hakkab juhtima Andres Vainola. 

Vainola on väikse pausiga juhtinud viimased kuus aastat Eesti Energia kaevandusettevõtet.  

Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter ootab, et Vainola suudab Enefit Poweri kujundada konkurentsivõimeliseks energiaettevõtteks. 

Andres Vainola märkis, et teeb tööd erilise kire ja pühendumusega, siis kui see on keerukas. "Tunnen oluliselt suuremat vastutust kui oma varasematel juhikohtadel," lausus ta.

Eesti Energia juhatuses suurenergeetika eest vastutav Raine Pajo on Põhjarannikule rääkinud, et ühinemisel tekkivas ettevõttes on ligikaudu 1500 töökohta. "Massilisi koondamisi ei tule, aga selge, et kui kaks ettevõtet liituvad, siis juhtkonna seas vangerdusi tuleb. Kui palju arvuliselt juhte vähemaks jääb, ei oska ma praegu öelda, aga rusikareegel on, et juhtide osakaal ei tohiks ületada kümmet protsenti töötajaskonnast," ütles ta. 

Ettevõtte juhtkond hakkab paiknema põhiliselt Auvere külas, kus on nii elektrijaamad kui ka õlitehased. 

Pajo sõnul võimaldab ettevõtete liitmine saavutada suuremat efektiivsust ja tugevdab konkurentsivõimet. "Meil on kahes ettevõttes üsna palju samasugust vara, mille ühisel juhtimisel loodame saada ikka miljoneid eurosid säästu," rääkis ta, märkides, et raskemini mõõdetav lisavõit tuleb kogu tootmisahela viimisest ühe juhtimise alla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles