Loodav Jõhvi tehnoloogiakool pakub juhile vallavanema palka

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Uue põlvkonna tehnoloogiakooli käimalükkamine võiks õigele inimesele olla tõeline väljakutse, arvas üks kooli asutajatest Rainer Sternfeld.
Uue põlvkonna tehnoloogiakooli käimalükkamine võiks õigele inimesele olla tõeline väljakutse, arvas üks kooli asutajatest Rainer Sternfeld. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Jõhvis avatava uudse tehnoloogiakooli asutajad pakuvad koolijuhile palgaks 3500 eurot, mis jääb  saja euroga alla vallavanema palgale. 

Järgmisest sügisest avab Jõhvi endise telefonijaama hoones uksed uudne iseõppel põhinev täiskasvanute programmeerimiskool, millele otsitakse juhti ja meeskonda.

Rahvusvaheline kogemus tuleb kasuks 

Uue põlvkonna tehnoloogiakooli käimalükkamine, meeskonna kujundamine, õppeprogrammi juurutamine, esimese lennu väljaõpe ning edukale karjäärile suunamine võiks õigele inimesele olla tõeline väljakutse, arvas üks kooli asutajatest, edukas tehnoloogiaettevõtja Rainer Sternfeld.

"Ootame kandideerima neid, kel on huvi arendada tehnoloogiaharidust ning kogemust luua toimiv kogukond kooli, piirkonna ja tehnoloogiasektori vahel," ütles ta.

Rahvusvahelise programmi "01 Education System" (01Edu) järgi töötama hakkav kool pakub võimalust omandada tasuta praktiline IT-haridus. Kool tagab õpilastele ka tasuta elamispinna, mentorid ning võimaluse õppetöö jooksul tutvuda tööandjatega, kes otsivad oma kiiresti arenevatesse tehnoloogiaettevõtetesse uusi töötajaid. Samasuguse mudeliga koole on üle maailma lõpetanud rohkem kui 40 000 inimest.

Edukas koolijuhi kandidaat oskab töötada kiiresti muutuvas keskkonnas, on vähemalt viis aastat juhtinud inimesi või koordineerinud kogukonnaelu, kasuks tuleb rahvusvahelises meeskonnas töötamise kogemus. Kindlasti on koolijuhi ametis vaja osata eesti, vene ja inglise keelt ning peab olema valmis viibima pidevalt Jõhvis.

"Kui koolijuhi roll ei tundu täpselt sobiv, kuid idee kõnetab ja on soov Jõhvi tehnoloogiakooli tegemistes kaasa lüüa, siis tasub endast märku anda. Uue koolijuhi esimene ülesanne on oma meeskonna loomine," tõdes Rainer Sternfeld.

200 õppijat aastas 

Uus koolijuht saab ametisse asuda järgmise aasta algusest, põhipalk on 3500 eurot brutotasuna. Kandideerimise tähtaeg on 1. detsember ja seda saab teha aadressil talendipank.fontes.ee. 

Koolis õppida soovijad võivad hakata taotlusi saatma tuleva aasta aprillis. Sellele järgneb eelvalimine, mille läbinud kutsutakse kuuajalisele testperioodile. Sealt valitakse välja 200, kes pääsevad esimesse lendu. "Vajalik ei ole programmeerimisoskus ega -kogemus, vaid testitakse hoopis tähelepanuvõimet, meeskonnatöö oskust jms," selgitas Rainer Sternfeld.

Kooli asutajate ja eestvedajate hulgas on veel Bolti kaasasutaja Martin Villig, Tranferwise'i asutaja ja omanik Taavet Hinrikus, Jõhvi endise telefonijaama hoone omanik Marek Kiisa jt, kes soovivad mitmekesistada Eesti haridusmaastikku ning pakkuda Ida-Viru regioonile uusi arenguvõimalusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles