Õiguskantsler: Viru vangla rikub kinnipeetavate laste õigusi

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Selline näeb välja Viru vanglas asuv majutus pikaajalisteks kokkusaamisteks pereliikmetega, mis tähendab tavaliselt võimalust mõne päeva perega koos olla. Nii siia saabudes kui ka siit lahkudes peavad pereliikmed, sealhulgas lapsed, läbima läbiotsimise protseduuri, millega kaasneb enda alasti võtmine. Õiguskantsler peab seda lubamatuks.
Selline näeb välja Viru vanglas asuv majutus pikaajalisteks kokkusaamisteks pereliikmetega, mis tähendab tavaliselt võimalust mõne päeva perega koos olla. Nii siia saabudes kui ka siit lahkudes peavad pereliikmed, sealhulgas lapsed, läbima läbiotsimise protseduuri, millega kaasneb enda alasti võtmine. Õiguskantsler peab seda lubamatuks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Õiguskantsler leidis ühe Viru vangla kinnipeetava juhtumit uurides, et vanglas kasutatavad praktikad rikuvad vangide ja nende laste õigusi kokkusaamiste korraldamisel. Muu hulgas taunitakse laste lahtiriietamise nõuet läbiotsimisel.

Õiguskantsler Ülle Madise, kes tegutseb ka laste ombudsmanina, hakkas kokkusaamiste korda Jõhvis asuvas Viru vanglas uurima seoses ühe vangi pöördumisega ning vangla selgitas, et kinnipeetav lubatakse oma lapsega pikaajalisele kokkusaamisele üksnes siis, kui selleks on teise vanema või eestkostja kirjalik nõusolek. Samuti nõuab vangla lapse täieliku lahtiriietamisega läbiotsimiseks teise vanema või eestkostja nõusolekut.  

Vangistus ei jäta ilma vanemaõigustest 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles