Politseinikku tappa üritanud mehed jäävad kauaks vangi

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Narvas arestimajast põgenemisel politseinikku tappa üritanud mehed jäävad kauaks vangi, sest riigikohus ei võtnud nende kaebusi menetlusse. 

Viru maakohtu Narva kohtumajas tunnistati mullu süüdi Dmitri Dodonov (34), kes sai karistuseks 14 aastat vangistust, ja Grigori Kašintsev (24), keda karistati 9aastase vangistusega.

Mehi süüdistati selles, et üle-eelmise aasta kevadel üritasid nad põgeneda Narva arestimajast, ja põgenemiskatse käigus politseiniku tapmise katses. Dodonov pritsis arestimaja koridoris jalutuskambrist konvoeerimisel politseinikule silma seebilahust, millega tekitas talle tugeva põletustunde silmades, ning seda hetke ära kasutades hakkas teda kägistama. Samas vigastas kurjategija politseinikku viimase taskust haaratud metallist pastakaga. 

Samal ajal tungis Kašintsev kallale teenistuskohustusi täitnud arestimaja spetsialistile, et too ei saaks oma kolleegile appi minna. Politseinikul õnnestus tugevale ründele vaatamata häirenuppu vajutada ning sündmuskohale tormanud politseinikud pidasid ründajad kinni.

Samade meestega koos oli kohtu all kehalise väärkohtlemise eest süüdistatav Maksim Alak (35), kes sai tingimisi 4 aasta ja 2 kuu pikkuse vangistuse selle eest, et ta koos Kašintseviga peksis 2019. aasta kevadel Narva linnas 47aastast meesterahvast, kes sai raskelt vigastada.

Meestelt mõisteti välja menetluskulud: Dodonovilt 8453, Kašintsevilt 7451 ning Alakilt 4876 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles