Lume koristamist takistavad sõidukid teisaldatakse

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Sellised lumehanged tekitavad probleeme nii teetöölistele kui ka naabritele.
Sellised lumehanged tekitavad probleeme nii teetöölistele kui ka naabritele. Foto: Erakogu

Sel nädalal teisaldati Kohtla-Järvel kolm sõidukit. Ootel on veel vähemalt kümme teedelt ja hoovidest lume koristamist takistavat autot.

Valesti pargitud sõidukite teisaldamisega tehti algust Järve linnaosas, ent Kohtla-Järve linnavalitsuse korrakaitseametniku Timofei Korepovi sõnul on nendega probleeme ka mujal.

"Seaduse järgi on meil õigus sõidu- ja kõnniteede hooldamist, sealhulgas lume koristamist segavad sõidukid tänavatelt kõrvaldada," rõhutas ta. "Enamasti on tegu autodega, mida linlased mingitel põhjustel pikka aega kasutanud ei ole − seda kinnitavad neid ümbritsevad lumehanged. Probleemidest annavad teada teehooldusfirmad, mõnikord pöörduvad meie poole naabrid ning vahel märkame neid tänavail ringi liikudes ka ise. Püüame selliste autode omanikud üles leida ja neid hoiatada, ent kui meil nendega kokkuleppele jõuda ei õnnestu ja me tagasisidet ei saa, siis tellime puksiirauto ning teisaldame need sõidukid. Hiljem tuleb omanikul maksta nii sõiduki hoiustamise kui ka teisaldamise eest."

Sel nädalal teisaldati majade juurest kaks autot, kuna need olid pargitud murule, see aga on parkimisreeglite rikkumine. Korepov märkis, et sõidukid teisaldatakse politsei esindajate juuresolekul. Kuni veebruarini teeb seda tööd OÜ Jako Trans, kellega linnal on sõlmitud leping. Peagi saab selle lepingu tähtaeg läbi ning ametnikud valmistavad juba ette uut hanget selle teenuse osutaja leidmiseks.

"Eelmisel aastal lund peaaegu polnudki, seetõttu polnud see probleem terav," ütles Korepov. "Tundub, et sel aastal on kõik alles ees. Varem sõlmisime teisaldajatega lepingu aastaks, kuid arvan, et seda tähtaega tuleb pikendada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles