Jõhvi põhikool sai kontaktõppel olla vaid neli päeva

Erik Gamzejev
Copy
Jõhvi põhikoolis soodustab viiruse levikut ka see, et õppetöö toimub ajutisel asenduspinnal Jaama tänavas, kus tuleb olla tihedamalt koos kui tavalises koolis.
Jõhvi põhikoolis soodustab viiruse levikut ka see, et õppetöö toimub ajutisel asenduspinnal Jaama tänavas, kus tuleb olla tihedamalt koos kui tavalises koolis. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Suurem osa Jõhvi põhikooli õpilastest, kes olid distantsõppel ligemale poolteist kuud, said koolis käia vaid neli päeva, sest uute koroonajuhtumite tõttu pidid alates reedest peale algklasside kõik ülejäänud klassid jääma taas distantsõppele. 

Nakkus tuvastati ühel õpilasel ja ühel kooli töötajal. Kooli direktori Liina Mihkelsoni sõnul ei ole teadaolevalt need haigestumised omavahel seotud ning parajasti puudub ka selgus, kust nad nakkuse võisid saada. 

Kuna haigestunud töötaja puutus sel nädalal kokku paljude õpilastega, siis suunati terviseameti soovitusel kõik klassid alates neljandast distantsõppele. "Terviseamet selgitab praegu välja need klassid, mille õpilased peavad lisaks ka 14 päevaks jääma eneseisolatsiooni," ütles Mihkelson reedel, lisades, et enamik õpetajaid läheb testimisele. 

Kolm nooremat algklassi jätkavad Mihkelsoni sõnul seni koolis käimist, kuna nemad on olnud rohkem omaette ega ole teadaolevalt nakatunud töötaja ja õpilasega kokku puutunud. 

Mihkelsoni sõnul on õppetöö seisukohast uus distantsõppe periood väga halb, aga midagi pole teha. "Oleme sel aastal pidanud selleks kogu aega valmis olema ja elamegi üks päev korraga," lausus ta, märkides, et sel ajal, kui oli riigi kehtestatud kontaktõppe keeld, ei olnud nakatunud ükski Jõhvi põhikooli õpilane ega töötaja.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles