Raio Piiroja paljukannatunud nina sai veriseks ka suusamaratonil

Erik Gamzejev
Copy
Raio Piiroja viskabAlutaguse maratoni finišis läbi telefonikaamera ekraani pilgu oma ninale: kuigi suusatamine pole kaugeltki nii kontaktne ala nagu jalgpall, võib suusarajalgi nina veriseks saada.
Raio Piiroja viskabAlutaguse maratoni finišis läbi telefonikaamera ekraani pilgu oma ninale: kuigi suusatamine pole kaugeltki nii kontaktne ala nagu jalgpall, võib suusarajalgi nina veriseks saada. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eesti jalgpallikoondise endise kapteni ja keskkaitsja Raio Piiroja kuulus paljukannatunud nina sai laupäeval veriseks ka Alutaguse suusamaratonil.

Keskkaitsjana kartmatu võitlejana tuntud ja kümme ninaluumurdu üle elanud Piirojast on pärast jalgpallurikarjääri lõpetamist saanud pikamaasuusatamise tõsine harrastaja. 

Laupäeval Ida-Virumaal Pannjärvel sõidetud 44 km pikkusel Alutaguse maratonil jõudis Piiroja finišisse 46ndana, võitjast Mart Kevin Põllustest vaid 15 minutit hiljem, kuid verise ninaga...

"See käib asja juurde − ei maksa oma nina igale poole toppida," ütles Piiroja muiates olukorra kohta rajal, kus ta kaasvõistleja suusakepi otsaga nina pihta sai.  

Praegu Pärnus kaluri ametit pidav Piiroja sõnas, et Pannjärve on temale eriline koht, kuna just siin sõitis ta oma esimese suusamaratoni. "Maratonidele tõmbab ikka sporditegemise emotsioon. Minule on selline suusatamine laulupidu," sõnas ta.

Marek Lemsalu sõnul oli Alutaguse maratonil suusatamine puhas nauding ja tempo selline, et jäi mahti ka loodust vaadata.
Marek Lemsalu sõnul oli Alutaguse maratonil suusatamine puhas nauding ja tempo selline, et jäi mahti ka loodust vaadata. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Alutaguse maratoni pika distantsi sõitis läbi ka Marek Lemsalu, kes on kandnud samuti Eesti jalgpallikoondise kaptenipaela ja tegutsenud keskkaitsjana. 

Piirojast seitse aastat vanemal Lemsalul kulus 44 km läbimiseks aega pool tundi rohkem ja ta tõdes, et Piirojast jagusaamine maratonirajal on võimatu: "Kunagi ei saa!"

Maratonil 211. koha saanud Lemsalu tundis heameelt, et sõidutempo oli selline, et jõudis veidi vasakule ja paremale ka vaadata. "Super, pole ammu nii ilusat maratoni sõitnud. Puhas nauding!" ütles ta.  

Pikamaasuusatamise sarja Estoloppet kuuluval Alutaguse maratonil jõudis 44 km pikkusel põhidistantsil finišisse 530 suusatajat. Koos lühemate distantside ja reede õhtul toimunud öömaratoniga, mille sõitis läbi ka president Kersti Kaljulaid,  osales Alutaguse maratoni suusasõitudel kokku ligemale 900 inimest. 

Kui üldarvestuses võitis esikoha ja sai õlale Alutaguse maratoni peaauhinna, pool siga, Mart Kevin Põlluste, siis naistest oli ülekaalukalt kiireim Tatjana Mannima, kes edestas lähimat konkurenti kümne minutiga. 

Alutaguse maratoni üldvõitja Mart Kevin Põlluste sai poodiumil õlale ka selle võistluse traditsioonilise peaauhinna − pool seakeret.
Alutaguse maratoni üldvõitja Mart Kevin Põlluste sai poodiumil õlale ka selle võistluse traditsioonilise peaauhinna − pool seakeret. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles