Õiguskantsler sekkus Kohtla-Järve konteinerisõtta

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve jäätmevedaja Ekoviri ning korteriühistute vahel kestab juba aastaid vaidlus lisatasu võtmise üle prügišahtidega majades. Nüüd on see jõudnud õiguskantslerini.
Kohtla-Järve jäätmevedaja Ekoviri ning korteriühistute vahel kestab juba aastaid vaidlus lisatasu võtmise üle prügišahtidega majades. Nüüd on see jõudnud õiguskantslerini. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Õiguskantsler asus uurima, kas Kohtla-Järvel jäätmeid vedava ettevõtte tegevus on õiguspärane, kui ettevõte küsib lisatasu tee tasapinnast kõrgemal asuvate konteinerite tühjendamise eest.

Kohtla-Järvel jäätmeid vedav OÜ Ekovir hakkas 2016. aasta oktoobrist võtma lisatasu prügišahtidega majades konteinerite platvormilt alla tõstmise eest. Linnavalitsuse seisukoha järgi on lisatasu võtmine õigustatud, kuna pakutavad lisateenused on ette nähtud seaduse ja riigihankelepinguga ning peale selle on prügivedu Kohtla-Järvel muutunud senisest tunduvalt odavamaks. Paljud korteriühistud ei olnud sellise tasuga aga nõus ning pöördusid konkurentsiameti poole, saamaks selgust, kuivõrd põhjendatud kehtestatud lisatasu on.

Konkurentsiamet sekkus 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles