Narva energiajooks lükkub oktoobrisse

Erik Gamzejev
Copy
Narva energiajooksu stardi- ja finišipaik on viimastel aastatel olnud Hermanni kindluse kõrval Joaorus.
Narva energiajooksu stardi- ja finišipaik on viimastel aastatel olnud Hermanni kindluse kõrval Joaorus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa suurim rahvaspordisündmus Narva energiajooks lükkub koroona tõttu juunist oktoobrisse.

Esialgse kava kohaselt 12. juunil toimuma pidanud suursündmus toimub 9. oktoobril, juhul kui koroonapiirangud võimaldavad sel ajal võistlust korraldada.

Narva energiajooksu peakorraldaja Mati Lilliallik rääkis juba aprilli lõpus, et ürituse korraldamine juunis on vähetõenäoline. "Me ei loo illusioone. Kui maikuus on vabas õhus toimuvatel üritustel osalejate piirang 150 inimest, siis juunis suureneb see võib-olla kaks korda, aga meid see ei päästa. Meil on registreerunud juba üle tuhande inimese ja see arv kasvab mitu korda," sõnas ta.

Kümnendat korda toimuva Narva energiajooksu programmi kuuluvad traditsiooniliselt 21,1 kilomeetri pikkune poolmaraton ning kuuekilomeetrine distants jooksjatele ja käijatele ning lastejooksud. Koostöös kergejõustikuliiduga toimuvad Narvas juba traditsiooniliselt ka Eesti meistrivõistlused poolmaratonis.

Kõige osavõturohkematel aastatel on Narva energiajooksul olnud stardis üle nelja tuhande osaleja.

Narva energiajooksu stardi-finišipaik asub jõeäärse promenaadi alguses rannahoone juures. Vaheldusrikas rada viib osalejad ajaloolise Kreenholmi manufaktuuri territooriumile, läbib mitmeid Narva linna tänavaid ja kergliiklusteid ning teeb põike Pähklimäe terviseradadele. Kõik kümnendal Narva energiajooksul osalejad saavad kaela unikaalse juubelimedali.

Narva energiajooks kujuneb sel aastal üheksast etapist koosneva Eesti linnajooksude sarja finaaliks. Sari algab 1. augustil ümber Viljandi järve jooksuga. Koroonapiirangute tõttu on sel aastal linnajooksude sari lükkunud suve lõppu ja sügise algusesse ning kalender on väga tihe. Alates augusti lõpust toimub üks jooks igal nädalavahetusel.

Ka eelmisel aastal lükkus Narva energiajooks tavapäraselt ajalt juunis esialgu oktoobrisse. Et aga Ida-Virumaal asus koroona uus laine jõudu koguma juba mullu septembris, jäi see suursündmus tookord ikkagi ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles