Kohtla-Järve puhkeb juubeliaastal õide (1)

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Haljastusjuht Ilona Heinsalu püüab igal aastal leida Kohtla-Järve lillepeenardele ka midagi uut. Tänavu peaksid linlasi üllatama kannad ja nemeesiad.
Haljastusjuht Ilona Heinsalu püüab igal aastal leida Kohtla-Järve lillepeenardele ka midagi uut. Tänavu peaksid linlasi üllatama kannad ja nemeesiad. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jahe kevad sundis Kohtla-Järve haljastajaid esimesi istutustöid paari nädala võrra küll edasi lükkama, kuid mai keskpaigaks pääsesid tulbid ja kannikesed lõpuks peenrale. Kohalikud rohenäpud lubavad kodulinna juubeliks nüüd linlastele ka lilleüllatusi.

Tahame, et pilt oleks mitmekesine nii taimede kui ka värvi poolest, ütleb linnavalitsuse heakorra peaspetsialist Ilona Heinsalu. Seepärast lisanduvad tavapärastele petuuniatele ja kannikestele linnavalitsuse naabrusse ning Estonia puiesteele ja Ahtme klubi juurde ka nemeesiad ja kannad. "Vaatame, kuidas nad meie tingimustes käituvad. Kui meeldib, siis istutame järgmine kord rohkem," märkis Heinsalu.

Tuleval nädalal algab Kohtla-Järve tänavatel aga istutusralli: kuni juunikuu lõpuni asendatakse kevadlilled suvisemate sortidega. Kokku istutatakse linnatänavaile üle 20 000 suvelille taime, neist enamik Järve linnaossa ja Ahtmesse, aga lilledeta ei jää ka Sompa, Kukruse ja Oru.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles