Riigikohus tühistas osaliselt Jõhvi volikogu eksjuhi Niina Neglasoni õigeksmõistmise

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Niina Neglason valas pärast Viru maakohtus õigeksmõistmist aasta tagasi õnnepisaraid. Nüüd on riigikohus tema suhtes tehtud õigeksmõistva otsuse osaliselt teise astme kohtusse uueks arutamiseks saatnud.
Niina Neglason valas pärast Viru maakohtus õigeksmõistmist aasta tagasi õnnepisaraid. Nüüd on riigikohus tema suhtes tehtud õigeksmõistva otsuse osaliselt teise astme kohtusse uueks arutamiseks saatnud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Riigikohus tühistas eelmisel nädalal osaliselt Jõhvi volikogu endise esimehe Niina Neglasoni õigeksmõistva kohtuotsuse ning saatis selle Tartu ringkonnakohtule uueks arutamiseks.

Kuigi suurem osa prokuratuuri poolt Neglasonile ette heidetud süüdistustest ei leidnud kohtus tõendamist, polnud riigikohus nõus maa- ja ringkonnakohtu seisukohaga, et tõendatud on, et Neglason ei rikkunud toimingupiirangut, hääletades vallale kuuluvate ruumide rentimise poolt OÜ-le Corrigo, millega tal oli lepinguline töösuhe.

Jõhvi arstide protsessi süüdistus

Prokuratuur süüdistas algses süüdistuses Tiiu Seppa ja Corrigot altkäemaksu andmises Niina Neglasonile, kes lepingu alusel ekspertarstina töötades oli samal ajal Jõhvi volikogu esimees ning süüdistuse kohaselt pooldas tervisekeskuse rajamist Jõhvi ja hääletas volikogus valla kasutult seisvate ruumide Corrigole rendile andmise poolt. Prokuratuur tõlgendas Neglasoni Corrigolt töötasu saamist seetõttu altkäemaksuna. Samuti puudutas altkäemaksusüüdistus Neglasoni ämma, kes sai Corrigos hooldusteenust: prokuratuuri arvates maksis Neglason teenuse eest teistest soodsamat hinda. Süüdistus käsitles altkäemaksuna ka 15eurost röntgenipilti, mille Neglason pidi Corrigolt justkui tasuta saama, ent mille eest ta siiski maksis.

Kahes astmes mõisteti kõik süüdistatavad õigeks ning Corrigo ja Tiiu Sepa osas prokuratuur õigeksmõistmist enam ei vadlustanud.

Praeguseks on kõik altkäemaksusüüdistused ära langenud ning riigikohtu otsuse kohaselt peab ringkonnakohus uuesti arutama, kas Corrigole ruumide rendile andmise poolt hääletades rikkus Neglason volikogu liikmena toimingupiirangut või mitte, kuigi lõpliku otsuse rendi küsimuses tegi vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles