Täiendatud! Ootamatu pööre: Jõhvi uueks vallavanemaks valiti Maris Toomel

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Jõhvi volikogu enamus valis neljapäeva õhtul uueks vallavanemaks reformierakondlase Maris Toomeli pärast seda, kui volikogu esimees Aleksei Naumkin oli kuulutanud volikogu istungi lõppenuks. Samas tagandati ametist ka volikogu esimees, kelle asemele valiti Niina Neglason. 

Pool tundi enne volikogu istungi algust saatis keskerakondlasest vallavanem Jüri Konrad vallasekretärile avalduse enda tagasiastumisest alates reedest.

Keskfraktsiooni esimees Arthur Seppern teatas volikogu istungi alguses, et 9 saadikut võtavad tagasi eelnõud, mis nägid ette vallavanem Jüri Konradi ning volikogu esimehe Aleksei Naumkini tagandamise. Umbusaldusavaldused otsustasid tagasi võtta lisaks Keskfraktsioonile ka fraktsiooni Meie Kodu saadikud.

Volikogu esimees Aleksei Naumkin keeldus hääletusele panemast ka fraktsiooni Jõhvi Eest esitatud eelnõu, mis nägi ette uue vallavanema ja vallavalitsuse liikmete valimise. Naumkin põhjendas seda asjaoluga, et uut vallavanemat ei saa valida, sest Konradil on kuni reedeni aega oma tagasiastumisavaldus tagasi võtta.

Kuigi tänu keskerakondlase Martin Repinski häälele enamuse saavutanud endine opositsioon nõudis jätkuvalt uue vallavanema valimise hääletamist, põhjendas Naumkin oma keeldumist sellega, et siis võib tekkida olukord, kus Jõhvis on kaks vallavanemat, otsustas enamus volikogust pärast istungi ametlikku lõpetamist sellega edasi minna. Kuna volikogu esimees Naumkin ja aseesimees Tamara Põlevina olid saalist juba lahkunud, asus istungit juhatama vanim saali jäänud volikogulane Paul Paas (Jõhvi Eest). 

11 alles jäänud saadikut otsustasid vallavanema ära valida ning ainsaks kandidaadiks esitati mullu sügisel abivallavanema kohalt tagandatud Maris Toomel, kelle poolt salajasel hääletamisel andis oma hääle 11 volikogu liiget. 

Seejärel valiti abivallavanemateks senine vallavanem Jüri Konrad (Keskerakond) ja enne teda vallavanemaks olnud Max Kaur (Keskerakond). Neljandaks vallavalitsuse liikmeks sai endine maaeluminister ning volikogu liige Arvo Aller (EKRE).

Pärast seda võeti volikogu enamushäältega ametist ka volikogu esimees Aleksei Naumkin, kelle asemele valiti enne teda sellel kohal olnud Niina Neglason. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles