Kohtla-Järvel kõlavad laupäeval ABBA lood

Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve gümnaasiumi orkester harjutab sel nädalal ABBA lugusid, et tulla laupäeva õhtul linnarahva ette.
Kohtla-Järve gümnaasiumi orkester harjutab sel nädalal ABBA lugusid, et tulla laupäeva õhtul linnarahva ette. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve gümnaasiumi ees kõlavad laupäeva õhtul kell 18 ABBA lood, mille on ära õppinud gümnaasiumi orkester ja solistid.

Orkestris bassi mängiv kooli direktor Hendrik Agur ütles, et gümnaasium pakub linnarahvale popmuusika klassikat. "ABBA lugude helipilt on midagi käsitamatut. Meie noortele on suur au seda imelist ja kaasakiskuvat muusikat mängida ja laulda," ütles ta, lisades, et pealtnäha lihtne ja loogiline muusika on samas tehniliselt nõudlik. Eriti lauljatele.

Solisti Paula Lassi sõnul teeb ABBA lood eriliseks selle muusika harmoonia ja mitmehäälsus, kuid seetõttu on neid lugusid ka üsna keeruline laulda. Teine solist Mirtel Põdra lisas, et ABBA lugude puhul on haruldane, et need kütkestavad ühtemoodi nii nooremaid kui vanemaid inimesi. Paula puutus ABBA lugudega esimest korda kokku tänu 2008. aastal valminud filmile "Mamma Mia", Mirtel samanimelise muusikali kaudu.

Kontserdil kõlavad "Mamma Mia", "S.O.S.", "Money, Money", "Waterloo" ja paljud teised ABBA hitid. Lugude seaded gümnaasiumi orkestrile tegi Siim Aimla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles