Kaksikvõimuga Jõhvi volikogus jäi esimehe haamer Niina Neglasoni kätte

Erik Gamzejev
Copy
Neljapäeval toimunud istungit juhtis Niina Neglason, keda toetab praegu rohkem volikogu liikmeid kui Aleksei Naumkinit.
Neljapäeval toimunud istungit juhtis Niina Neglason, keda toetab praegu rohkem volikogu liikmeid kui Aleksei Naumkinit. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi volikogu istungit, mille olid neljapäeva õhtuks kokku kutsunud nii Niina Neglason kui Aleksei Naumkin, kes mõlemad peavad end volikogu esimeheks, juhtis volikogu Neglason. 

Neglason istus juba kümme minutit enne volikogu istungi algust volikogu esimehe laua taga, haamer käeulatuses. Naumkin sisenes volikogu saali vahetult enne kella 16, mil valdav enamik saadikuid olid juba oma kohad sisse võtnud. 

Naumkin sammus kotist võetud paberipakk käes, volikogu esimehe laua juurde Nelgasoni kõrvale ja teatas, et 17. juunil toimunud volikogu istungil vastuvõetud otsused, millega avaldati talle kui  Jõhvi volikogu esimehele umbusaldust ja valiti esimeheks Niina Neglason ning korraldati volikogu istung on ebaseaduslikud. "See on minu isiklik arvamus. Pöördusin rahandusministeeriumisse seadusliku arvamuse saamiseks. Seoses sellega, et antud olukorras läbi viia volikogu istungit on minu poolt võimatu tekkinud takistuste tõttu, peatan korraldatud tsirkuse ehk kaksikvõimu kuni rahandusministeeriumist arvamuse kättesaamiseni," luges ta paberi pealt ja lisas, et antud olukord kahjustab Jõhvi valla mainet ja ei ole Jõhvi valla arengule kasuks. 

Seejärel lahkus Naumkin volikogu esimehe laua juurest ja istus volikogu lihtliikmete sekka. Isutungi viis läbi Niina Neglason. 

Päevakorra kinnitamise hääletus näitas, et kui eelmisel istungil oli jõudude vahekord 11:10 Neglasoni leeri kasuks, siis nüüd hääletas koos uue koalitsiooniga ka Andrei Ojamäe, kes varem kuulus Nikolai Ossipenko valimisliitu "Jõhvi - Meie Kodu". Teised opositsiooni langenud saadikud, kes ei osalenud juunis Naumkini tagandamise ja Neglasoni volikogu esimeheks valimise istungil, jätsid päevakorra kinnitamise poolt hääletamata. 

Eelmisel nädalal korraldasid nii Aleksei Naumkin kui Niina Neglason, oma volikogu eestseisuse istungi, et kinnitada 15. juulil toimuva volikogu koosoleku päevakord.

Niina Neglasoni juhtimisel kogunes eestseisus eelmisel kolmapäeval ning kinnitas volikogu järgmise istungi päevakorra, kus on neli punkti. Peale Neglasoni osalesid koosolekul volikogu liikmetest veel Sergei Andrejev ja Teet Enok.

Neljapäeval tegi oma eestseisuse istungi Aleksei Naumkin, kus  osalesid peale tema veel kaks volikogu liiget: Allan Mänd ja Eduard East. Mõlemad osalesid kui komisjoni esimehed, ehkki 30. juunil toimunud volikogu istungil vahetati nad välja.

Nii Neglason kui Naumkin saatsid volikogu liikmetele kutse 15. juuli istungile.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles