Mõisakohvikute päev ulatub Tudulinnast Mäetaguseni

Põhjarannik
Copy
Jaan Tättet kuuleb laulmas ja lugusid rääkimas Mäetaguse mõisapargi viinaaida ees olevas kohvikus.
Jaan Tättet kuuleb laulmas ja lugusid rääkimas Mäetaguse mõisapargi viinaaida ees olevas kohvikus. Foto: Kalle Paalits

14. augustil on Alutaguse vallas Tudulinnas, Iisakus, Illukal, Kiiklas, Mäetagusel ja Pagaril avatud mõisakohvikud koos põneva kultuuriprogrammiga. Kohvikud on igal pool avatud kolm tundi.

Mõisakohvikute päevaga on sel aastal liitunud uus liige, Tudulinna. Just sealt saab laupäeva hommikul alguse ka kohvikute ralli. Linnamäel vana kiriku juures avatakse kell 10 Tornikuke kohvik. Muusikalist elamust pakub saksofonist Henri Aruküla. Lastele tuleb külla kloun Ummi. Tudulinna mõisa ajaloost räägib Andres Meresmaa. Tudulinnas jätkub programm kuni õhtuste tundideni, sest samal päeval toimub seal ka suvefestival "Tudulinna tuled".

Edasi avatakse kell 12 Iisaku mõisapargis kadunud mõisa kohvikud. Head ja paremat pakuvad Iisaku näitering ning Lammas ja Roos. Külastajate ette astub vaskpillikvintett Tuulisbrass. Vanadest kõrtsidest pajatab Anne Nurgamaa.

Illuka mõisapargis avatakse kell 14 Helen&Marju&CO kohvik. Samal ajal esinevad kohalikud noored ning neile järgneb Marianne Leiburi ja Karl Madis Pennari etteaste. Mõisa perenaine Ene Raudar räägib lähemalt Illuka mõisast ja selle ajaloost.

Neljas mõisakohvik kutsub Kiiklasse. Seal on tegevused juba alates kella 12, sest tähistatakse ka Kiikla 4. kiigepäeva. Mõisakohvikud Kiikla Kiigelind ja Tagavälja talu koduköök avatakse kell 17 ning kontserdi annab koosseis Priit Pihlap ja Meelis Punder.

Mäetaguse viinaaida ees avavad oma kohviku Tagavälja talu ja Mäetaguse vabatahtlikud päästjad. Kell 20 annab Mäetaguse mõisapargis kontserdi reisisell Jaan Tätte, kel lugusid ning jutte siit ja kaugemalt. Mäetaguse mõisaelamused lõpetab mõisaekskursiooniga Heldi Aia.

Pikale kohvikurallile paneb punkti Pagari mõisapargis sume suveõhtu öökohvik. Tantsuõhtu avavad kell 20 ansambel Kruiis ja Ervin Lillepea ning lustakaid vahepalu pakub Kadri Lillepea Ainsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles