VIDEO ⟩ Sillamäel startisid "visad hinged" 24 tundi kestvale jooksule

Erik Gamzejev
Copy
Sillamäe 24 tunni jooks 2021.mp4
Sillamäe 24 tunni jooks 2021.mp4 Foto: Pilt videost

Laupäeval keskpäeval asusid Sillamäel 14 jooksjat terve ööpäev kestvale jooksule, mille käigus loodavad parimad läbida üle 200 kilomeetri.  

"Eestimaa on nii väike maa, et põhjast lõunasse on ainult 240 kilomeetrit. Mul on nii suur tahe see ära joosta," ütles enne starti üks osalejatest, Kohtla-Järvel elav ta German Terehhov, kes kavatseb pausideta joosta kõik 24 tundi järjest ja süüa ning juua ka käigu pealt. 

Aasta tagasi läbis ta samal võistlusel ligemale 220 kilomeetrit, kuid finišis toimetas kiirabi ta haiglasse turgutamisele. Terehhovi sõnul tuli see sellest, et ta sõi ja jõi rajal liiga vähe ja lubas sel aastal selles osas targemalt tegutseda.  

Sillamäel startis ka mullu seal Eesti 24 tunni jooksu rekordi, 237,03 km,  püstitanud tallinlane Vladimir Frolov. Seekord oli ta enne starti napisõnaline ja ütles, et alles pärast 12 tunni möödumist saab ta aru, milliseks tulemuseks ta sel aastal on suuteline. 

Naiste arvestuses on üheks favoriidiks esimest korda 24 tunni jooksul osalev Klarika Kuusk, kelle maratonijooksu tippmark on veidi üle kolme tunni: 3.03.52.

Kui Sillamäe ultrajooksu stardist möödunud veidi üle kahe tunni olidki kõrvuti liidrid Kuusk ja Frolov, kes mõlemad olid jätnud selja taha 24 kilomeetrit. German Terehhov oli kohe nende kannul 15 sekundi kaugusel. 

24 tunni jooks toimub Sillamäe rannapargi 2 kilomeetri pikkusel asfaltkattega terviserajal. Võidab see, kes pühapäeval kell 12ks kõige rohkem kilomeetreid läbib. 

Võistluse käiku saab reaalaja jälgida siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles