Tuhandete ühisjooks jääb Narvas ka sel aastal ära

Põhjarannik
Copy
Parematel aastatal on  Narva energiajooksul osalenud üle nelja tuhande jooksja ja kõndija.
Parematel aastatal on Narva energiajooksul osalenud üle nelja tuhande jooksja ja kõndija. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Tuhandete osalejaga ühisjooksmine jääb ka sel aastal Narvas ära: energiajooksu tulemus on soovijatel võimalik kirja saada vaid virtuaalselt.

Peakorraldaja Mati Lilliallik koos peatoetaja Eesti Energiaga otsustasid seoses koroonaviirusest tingitud ebakindla olukorraga viia varem  juunikuust 9. oktoobrile lükatud  Narva Energiajooksu sel aastal läbi viia üksnes virtuaaljooksuna. See tähendab, et jooksudistants tuleb 1.-15. oktoobrini läbida omaette ja salvestatud tulemus korraldajatele edastada. 

Uue kuupäevana Narva energiajooksu läbiviimiseks tavapärasel moel on sihikul 11. juuni 2022. aastal. Programmi kuuluvad traditsiooniliselt 21,1 kilomeetri pikkune poolmaraton ning kuuekilomeetrine distants jooksjatele ja käijatele ning lastejooksud.

Kõigi eelregistreeritud jooksusõprade ja liikumisharrastajate Energiajooksu osalus viiakse üle kas tänavusele virtuaaljooksule või järgmisel aastal toimuvale Energiajooksule. Soovi korral makstakse osavõtutasu tagasi. Ümberregistreerimine tuleb igal osalejal teha enne 27. septembrit Narva energiajooksu kodulehel.

Viimati õnnestus Narva energiajooks läbi viia 2019. aasta juunis. Ka eelmisel aastal lükkus Narva energiajooks tavapäraselt ajalt juunis esialgu oktoobrisse. Et aga Ida-Virumaal asus koroona uus laine jõudu koguma juba mullu septembris, jäi see suursündmus tookord ikkagi ära. 

Alates 2011. aastast toimunud Narva Energiajooks on kasvanud Ida-Virumaa suurimaks spordisündmuseks. Kõige osavõturohkematel aastatel on Narva energiajooksul olnud stardis üle nelja tuhande osaleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles