Toome Jõhvi valla juhtimisse tagasi väärikuse

Valimisliit Ühiselt Jõhvi Eest
Copy
Vallo Reimaa valimisliit sai volikogus kõige enam kohti - 7 ja ta isiklikult kõige enam hääli - 366.
Vallo Reimaa valimisliit sai volikogus kõige enam kohti - 7 ja ta isiklikult kõige enam hääli - 366. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Miks me kandideerime valimisnimekirjas Ühiselt Jõhvi Eest? Sest pole enam võimalik sulgeda silmi olukorra ees, kuhu end võimumängudesse unustanud vallajuhid on Jõhvi omavalitsuse praeguseks viinud. Tulevikku suunatud juhtimisotsuste asemel mõeldakse ainult sellele, kuidas teistele jalga taha panna või isiklikke teeneid esile tõsta.

Selle tagajärjel on kadunud austus ja lugupidamine Jõhvi vastu naaberomavalitsustes, kes veel kümmekond aastat tagasi tunnustasid Jõhvit Ida-Virumaa ühiste huvide eestvedajana ja eestkõnelejana.

Kujunenud olukorras on esmatähtis tuua Jõhvi valitsemisse tagasi kauaoodatud töörahu ning muuta vallavalitsus ja hallatavad asutused poliittöökohtade vabaks. See aga tähendab, et ametisse valitakse edaspidi vaid teadmiste ja oskuste põhjal. Ühtlasi tuleb taastada Jõhvi juhtide lugupidav ja avatud suhtlemine oma valla elanike kõigi huvigruppidega, kes täpselt samuti muretsevad koduomavalitsuse tuleviku pärast.

Vaid nii on võimalik taastada Jõhvi kui maakonnakeskuse väärikus ja maine ning seejärel ka Jõhvi kui regionaalkeskuse staatus. Liitumisläbirääkimisi Toila vallaga on võimalik taastada vaid siis, kui meist lugu peetakse. Loota, et Toila elanikud suure rõõmuga Jõhvi kasvava laenukoormuse enda kanda võtavad, ei maksa. Kõigepealt tuleb Jõhvi valla heaperemeheliku majandamisega ikka ise hakkama saada.

7 Jõhvi arengu jaoks tähtsat eesmärki

* Toome Jõhvi valitsemisse tagasi kauaoodatud töörahu.

* Vallaasutuste töökohad ei tohi olla poliitilised.

* Jõhvit tuleb hakata majandama heaperemehelikult.

* Taasalustame liitumisläbirääkimisi Toila vallaga.

* Taastame Jõhvi kui regionaalkeskuse staatuse.

* Aitame kaasa investeeringute tulekule, mis loovad töökohti ettevõtlikele inimestele.

* Rajame Jõhvi sotsiaalteenuste linnaku koos uue teenustemajaga.

Jõhvi ja kogu Ida-Virumaa keskregiooni parema tuleviku tagamiseks toetame ühisprojekte ja koostööd naaberomavalitsustega. Väga oluline on näiteks Toila-Jõhvi ja Jõhvi-Kose-Rausvere kergliiklusteede rajamine. Lisaks ootab ka riik Jõhvilt väärikat partnerlust riiklike regionaalsete keskasutuste arendamisel. Kunagi oli Jõhvil selline staatus, kuid selle taastamine ei ole lihtne ülesanne.

Jõhvi piirkonda on eluliselt juurde vaja uusi investeeringuid ja selleks on loodud tänu Euroopa Liidu taasterahastule ka hea võimalus, eriti just uue loodussõbralikuma ettevõtluse valdkonnas. See loob töökohti ettevõtlikele noortele, kes muidu suunduksid oma tulevikuunistusi realiseerima kuhugi mujale.

Selleks aga tuleb suuta olla usaldusväärne ja abistav tugi ettevõtlussektorile ning kindlasti vähendada selle valdkonnaga seotud bürokraatiat. Esmatähtis on kiirendada planeeringute menetlemist.

Ettevõtjad ning investorid koos aktiivsete noortega on selleks kauaoodatud mootoriks, mis Jõhvi arengu täiel hool käivitab. Kuid see mootor saab sõita ainult kindlas suunas, mitte kõikides suundades korraga nagu Krõlovi valmis luik, haug ja vähk. Erinevaid huvisid esindavate ettevõtjate liitmine ühisesse arengumudelisse nõuab omavalitsuselt palju tarkust ja oskust, et saavutada vajalikke kompromisse.

Selliseid kompromisse on vaja leida ka koostöös riiklike suurprojektide arendajatega. Näiteks on kehtivas riigiteede teehoiukavas plaanis Jõhvi-Toila teelõigu ehitus aastatel 2025-2028, mille eelprojekti koostamine on praegu käimas. Ühelt poolt on selle projekti teostumine suureks arengumootoriks Jõhvile, teiselt poolt tuleb just eelprojekteerimise etapil maha lihvida need murekohad, mis on seotud Jõhvi linna põhjapoolsema osaga. See ei ole lihtne ülesanne.

Kindlasti on Jõhvile oluline veel ühiste lahenduste leidmine Jõhvi sõjaväelinnaku tulevaste arengute kavandamisel ja toetamisel.

Narva ettevõtjad on üles tõstnud Narva lennuvälja teema, kuid täpselt sama oluline on Ida-Virumaa keskregiooni ettevõtjatele Jõhvi lennuvälja arendamine. Ka siin on Jõhvi omavalitsusel vaja võtta eestvedav roll.

Kõiges selles ei tohi karta koostööd oma ala spetsialistidega, samuti Ida-Viru Ettevõtluskeskusega ja sihtasutusega Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus ning vajaduse korral tuleb kaasata parimaid spetsialiste mujalt Eestist.

Aktiivsete noorte Jõhvi jäämiseks on vaja muuta linnakeskkond hubasemaks ja inimsõbralikumaks, mis seostub otseselt planeeringute ja planeerimissuutlikkusega. Kohe on vaja algatada praeguse vananenud ja valla arengutele jalgu jäänud üldplaneeringu uuendamine.

Samuti on vaja algatada kergliiklusteede ja terviseväljakute teemaplaneering, et ühendada olemasolevad ja uued arendused terviklikuks süsteemiks. Lisaks veel elamupiirkondade planeeringud, mis loovad sobiva elukeskkonna võimalused nii noortele kui töökohti vajavatele uutele ettevõtetele ning asutustele.

Ühtlasi on vaja taastada Jõhvi valla sotsiaalteenistuse ja sotsiaalvaldkonna usaldusväärus ja taaselustada valdkondliku koostöövõrgustiku töö ning väärtustada ja tunnustada sotsiaaltöö tegijaid.

Meie prioriteediks on sotsiaalteenuste linnaku loomine, et tuua eakatele ja puuetega inimestele suunatud teenused ühte piirkonda, luues Kaare 3 hoone baasil juba toimiva hooldusteenuse kõrvale dementsusega isikute kompetentsikeskuse ning Kaare 7 hoone baasil teenustemaja, kus pakutakse toetatud elamise teenust nii eakatele kui puuetega inimestele.

Seame eesmärgiks ehitada eakate väärikat ja turvalist vananemist ja iseseisvat hakkamasaamist toetava kohandatud elukeskkonnaga modernse kortermaja (teenusmaja) koos toetavate tugiteenustega.

Vaja on luua toimiv tugivõrgustik hoolduskoormusega lähedastele, võimaldamaks neil käia tööl ja osaleda aktiivselt kogukonna või laiemalt ühiskonna elus.

Toetame ka puuetega lapsi ja täiskasvanuid ning nende vanemaid toetavate tugiteenuste jätkuvat arendamist ning soodustame valla eakate elukestva õppe võimalusi.

Parendame Jõhvi Hooldekeskuse ööpäevaringse hooldusteenuse ja eakate elutingimuste kvaliteeti ja loome hooldekeskuse baasil dementsuse diagnoosiga eakate ööpäevaringse hooldusteenuse.

Meile on oluline maaelu jätkusuutlikkus ja areng Jõhvi vallas. Toetame küla- ja asumiseltside tegevust ning osaleme nõu ja jõuga nende projektides. Oluline on külateede augu- ja tolmuvabaks muutmine ning talvise teedepuhastuse aeg külateedel peab lühenema.

Alustame läbirääkimisi bussiliinide ajakohastamiseks Tammiku aleviku ja külade sõitjate liikumisvajadusi silmas pidades ning toetame Tammiku alevikus rahvamaja ja spordihoone tegevuse jätkumist ja edasist arengut.

Samuti tagame Tammiku aleviku ja Kose küla tänavavalgustuse nüüdisajastamise.

Valimisliidus Ühiselt Jõhvi Eest kandideerivad: 

Reg nr 144 VALLO REIMAA

Reg nr 145 INGRID SPITZ

Reg nr 146 ARTUR PÕLD

Reg nr 147 ALEKSANDR ROMANOVITŠ

Reg nr 148 KRISTJAN KEERME

Reg nr 149 NATALJA ŠABARTŠINA

Reg nr 150 KAAREL PÜRG

Reg nr 151 SIRLI TAMMISTE

Reg nr 152 SERGEI ANDREJEV

Reg nr 153 PAUL PAAS

Reg nr 154 ILMAR AUN

Reg nr 155 VIKTOR RUMJANTSEV

Reg nr 156 AIME KUNINGAS

Reg nr 157 MAIT SEPP

Reg nr 158 JAKOB PEHK

Reg nr 159 VELLI NABER

Reg nr 160 IVO OKAS

Reg nr 161 AIVAR HELSTEIN

Reg nr 162 RASMUS KUUSEMETS

Reg nr 163 MIHHAIL DERBNEV

Reg nr 164 TRIIN TARENDI

Reg nr 165 PRIIT MÜÜRSEPP

Reg nr 166 SASKIA SADRAK-TAMMES

Reg nr 167 ARTJOM MALAHHOV

Reg nr 168 KRISTELI PERI

Reg nr 169 ANDREI ŠAPOVALOV

Reg nr 170 RINGO RIIVES

Reg nr 171 RIHO SILLAR

Reg nr 172 DMITRI OREHHOV

Reg nr 173 MEELIS KRIISK

Reg nr 174 KRISTI KLAAMANN

Reg nr 175 MARGARITA ŠPALOVA

Reg nr 176 JEVGENI KOTOV

Reg nr 177 AARE REBBAN

Reg nr 178 ANNE ALAKÜLA

Reg nr 179 IGOR GAMANKO

Reg nr 180 ARGO SOOLEP

Reg nr 181 ELLEN PRUNBACH

Reg nr 182 URMAS EDOVALD

Reg nr 183 GALINA KISSELJOVA

Reg nr 184 ERICH PULLERITS

Reg nr 185 SNEZHANA BELYANKINA

Reg nr 186 VLADIMIR TUŽILKIN

Reg nr 187 KAIA KALDVEE

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles