Jõhvi vallavalitsus paisus enneolematult suureks

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi vallavanem Maris Toomel ütles, et vallavalitsuse liikmete arvu kasvatamine kaks korda toob juhtimisse rohkem kompetentsi.
Jõhvi vallavanem Maris Toomel ütles, et vallavalitsuse liikmete arvu kasvatamine kaks korda toob juhtimisse rohkem kompetentsi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi volikogu kinnitas pärast Maris Toomeli valimist vallavanemaks kuueliikmelise vallavalitsuse. Kui opositsioon süüdistab uut võimu maksumaksja raha raiskamises, siis vallavanema sõnul pooli vallavalitsuse liikmeid siiski täispalgale ei võeta.

Reformierakonda kuuluv Maris Toomel oli ainus kandidaat vallavanema kohale ning sai esmaspäeval toimunud istungil 18-lt kohal olnud volikogu liikmelt 11 häält. Kehtetud olid 7 opositsiooniliikmete sedelit. Kaks volikogu liiget ei osalenud istungil, koalitsiooni kuuluv Kaia Kaldvee osales videoühenduse teel, ent ei saanud hääletada, sest vallavanema valimine on salajane.

Samal päeval oma 42. sünnipäeva tähistanud Toomel ütles pärast vallavanemaks valimist, et tahab olla kõigi Jõhvi inimeste vallavanem. "Tahan esindada kõiki vallakodanikke ja olla neile vääriliseks partneriks," sõnas ta, lisades, et erinevate poliitiliste ühenduste koostöö on vajalik, et taastada Jõhvi kui regionaalkeskuse staatus ning maine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles