Tatjana Mannima loovutas olümpiakoha Aveli Uustalule

Erik Gamzejev
Copy
2019. aasta märtsis Pannjärvel toimunud Eesti meistrivõistlustel võitis Tatjana Mannima 30 km sõidus kulla ja Aveli Uustalu pronksi, mis oli tema esimene medal täiskasvanute Eesti meistrivõistlustel. Kolm aastat hiljem tõusid need kaks Ida-Viru naissuusatajat taas Eesti meistrivõistliustel poodiumile.
2019. aasta märtsis Pannjärvel toimunud Eesti meistrivõistlustel võitis Tatjana Mannima 30 km sõidus kulla ja Aveli Uustalu pronksi, mis oli tema esimene medal täiskasvanute Eesti meistrivõistlustel. Kolm aastat hiljem tõusid need kaks Ida-Viru naissuusatajat taas Eesti meistrivõistliustel poodiumile. Foto: Mati Kämärä / Põhjarannik

Pühapäeval murdmaasuusatamises võidetud Eesti meistritiitliga pileti Pekingi taliolümpiale teeninud 42aastane Tatjana Mannima loovutas selle teisele Ida-Virumaa suusatajatele Aveli Uustalule. 

Pühapäeval Eesti meistrivõistlustel 10 km sõidus teise koha saanud 21-aastane Uustalu Alutaguse suusaklubist olnuks esimene, kes neljaliikmelisest naiste murdmaasuusatamise olümpiakoondisest oleks välja jäänud. Et Mannima loobus olümpiale minekust, saab selle koha endale Uustalu.

Kiviõli suusakubi eest võistlev Mannima ütles esmaspäeval Põhjarannikule, et ei lähe olümpiale, kuna tunneb, et pole selleks piisavalt valmistunud. «Oleks see mu esimene olümpia, läheksin kindasti, aga praegu ei annaks see mulle suurt midagi. Olen käinud kolmedel olümpiamängudel. Ma lõpetasin oma olümpiakarjääri neli aastat tagasi positiivse emotsiooniga,» sõnas Mannima, pidades silmas tookord 30 km sõidus saavutatud 28. kohta. 

Pärast eelmist olümpiat taandus Mannima tippspordist, kuid on suutnud ka harrastaja koormusega harjutades Eesti parimatele suusatajatele kohalikel tõsist konkurentsi pakkuda. Selle krooniks oli pühapäevane üllatusvõit Eesti meistrivõistlustel.

Mannimal oli hea meel, et tema loobumisel saab olümpiale minna teine Ida-Virumaa suusataja, Aveli Uustalu. «Talle on see kindlasti kasulik kogemus,» ütles Mannima. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles