Narva riigigümnaasiumide juhtideks saavad Irene Käosaar ja Teivi Gabriel

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Irene Käosaar.
Irene Käosaar. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Haridus- ja teadusministeerium valis Narva eesti riigigümnaasiumi juhiks Irene Käosaare ja Narva gümnaasiumi direktoriks Teivi Gabrieli.

Irene Käosaar juhib alates 2017. aastast integratsiooni sihtasutust, aga enne seda on ta teinud ilma just haridusmaailmas, nii keelekümblusprogrammi vedajana kui ka haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna juhina.

"Irene vastutus saab olema väga suur, sest ta pole üksnes riigigümnaasiumi direktor, vaid hakkab juhtima ka eestikeelset põhikooli," kommenteeris Põhjarannikule haridus- ja teadusminister Liina Kersna.

Irene Käosaar lubas, et uus kool saab olema kindlasti õppijakeskne ning avatud koolikultuuriga, kus on hea nii õppida kui ka õpetada.

Foto: Teivi Gabriel

Narva eesti riigigümnaasium hakkab tegema tihedat koostööd teise uue kooli, Narva gümnaasiumiga, mille juhiks saab Teivi Gabriel. Praegu töötab Gabriel Kohtla-Järve gümnaasiumi õppe- ja arendusjuhina. Eelmisel aastal valiti ta Ida-Virumaa aasta õppeasutuse juhiks.

Gabriel peab oluliseks kvaliteetset eestikeelset haridust Ida-Virumaal, aga ka seda, et õpe gümnaasiumis oleks valikuterohke, pakuks väljakutseid ja inspiratsiooni igale õppijale.

Ministeeriumi riigikoolide osakonna juhataja Raivo Trummali sõnul on uutel koolijuhtidel pikaajaline side Ida-Virumaaga ning hea kohaliku piirkonna tunnetus.

Ministeerium valis direktorid avalikul konkursil, milles osales kokku kümme kandidaati. Uued koolijuhid alustavad tööd osalise koormusega aprilli algusest ning täiskohaga selle aasta juunist.

2023. aasta sügisel alustab Narvas kaks riigigümnaasiumi, kus saab õppida üle 700 õpilase. Mõlemale gümnaasiumile ehitab riik uue õppehoone, need kerkivad Narvas Puškini ja Hariduse tänavale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles